Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, a cerut ieri intr-o conferinta de presa organizata la sediul PD, ca PC si UDMR, "partide care inca fac parte din arcul guvernamental", sa-si respecte angajamentele privind adoptarea Legii Agentiei Nationale de Integritate.
Ea a explicat ca aceasta lege face parte din "to do list", adica masurile pe care Romania si le-a asumat in fata Comisiei Europene, in domeniul continuarii luptei impotriva coruptiei. "Dintre toate, cea care inca ramane un subiect important pentru noi este definitivarea angajamentelor in domeniul combaterii coruptiei, si anume ANI", a adaugat ea.
Desi a insistat ca nu vrea sa critice pe nimeni, Anca Boagiu a precizat ca PC si UDMR ar trebui sa se manifeste corespunzator, intrucat fac parte din arcul guvernamental.

In opinia sa, aceste partide "au creat ambiguitate in ceea ce priveste consecventa pregatirilor pentru aderare cu declaratiile lor publice si scrise". Intrebata de ce conferinta de presa are loc la partid si nu la minister, ea a explicat ca aceasta "vizeaza definitivarea procesului de pregatire, care depinde in mod exceptional de actiunea politica" si a subliniat ca nu este acceptabil dublul limbaj si dubla abordare.
Cat despre insistenta cu care a mentionat ca PC si UDMR sunt "inca" in arcul guvernamental, Boagiu a precizat ca a luat in considerare declaratiile facute de PC, care afirma ca ramane la guvernare pana ce procesul de aderare a Romaniei la UE se va definitiva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.