Dezbaterea proiectului de lege privind Agentia de Integritate a format in Parlament o noua opozitie, alcatuita din PSD, PRM, PC si UMDR. Intrucat proiectul a fost aprobat de Guvern, zilele trecute premierul Tariceanu s-a oferit sa medieze diferendele de opinie din cadrul coalitiei pe acest subiect. Iar un prim-pas trebuia facut miercuri seara, in cadrul intalnirii dintre cativa lideri ai PNL si PC. Declaratiile facute la finalul discutiilor au demonstrat insa ca a fost un dialog al surzilor.

In timp ce Tariceanu a declarat ca a obtinut sprijinul PC pentru Agentia de Integritate, Voiculescu a spus ca nu va sustine acest proiect in forma Guvernului.

Primul-ministru: PC va sprijini propunerea Guvernului

"Am insistat ca toate grupurile parlamentare ale coalitiei sa sustina proiectul in forma adoptata de Guvern, pentru ca exista un angajament clar al Executivului luat la nivelul Comisiei Europene (...) PC s-a angajat in acest sens", a subliniat Tariceanu. El a insistat asupra faptului ca, desi parlamentarii au libertatea sa faca amendamente, dezbaterile privind ANI trebuie sa decurga pe baza propunerii Guvernului. Premierul a amintit de raportul de monitorizare din 26 septembrie, care ar trebui sa statueze "fara echivoc" problemele rezolvate, printre acestea numarandu-se infiintarea Agentiei de Integritate.

PC: "Definitiv nu vom sustine varianta Monicai Macovei"

La finalul aceleiasi intalniri, Voiculescu a spus insa ca parlamentarii PC nu vor sustine varianta Ministerului Justitiei, aprobata deja de Guvern. El a explicat ca propunerea respectiva se afla in dezbaterea Comisiei juridice, iar punctele de vedere ale parlamentarilor "nu pot fi ignorate pentru ca vrea ministrul Justitiei". El a reamintit ca in primavara anului 2005 conservatorii au initiat o lege mult "mai severa, mai clara" privind confiscarea averilor ilicite. "Macovei nu a tinut cont de propunerea noastra. Noi, in Parlament, in continuare vom incerca sa ne impunem punctul de vedere", a mai spus reprezentantul PC.

In acest sens, el a subliniat ca, in calitate de presedinte de partid, are o opinie politica pe care este firesc sa o expuna, asa cum Tariceanu, in calitate de prim-ministru, are responsabilitati fata de UE.

Alte subiecte, tot pareri contradictorii

Agentia de Integritate nu a fost singurul subiect abordat in cadrul intrevederii. Insa concluziile au fost si de aceasta data la poli opusi. Tariceanu a declarat ca nu s-a vorbit nimic despre anuntul PC privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si nici despre intentia conservatorilor de a izola PD pe scena politica.

Voiculescu a spus insa ca a "discutat cu premierul despre momentul greu politic si despre tensiunile existente".

"Ne-am intalnit cu PSD, cu PRM, azi cu PNL, in ideea de a izola practicile PD, partid totalitar dupa parerea noastra", a spus Dan Voiculescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.