Presedintele Traian Basescu a reluat, ieri, la Baia Mare, tema descentralizarii. In mod surprinzator, la o zi dupa suspendarea ministrului Atanasiu, l-a laudat pe premierul Tariceanu. "Joi am avut o discutie cu primul-ministru exact pe aceasta tema, a nevoii modernizarii statului roman, a nevoii descentralizarii statului. Va pot spune ca primul-ministru sustine fara rezerve acest lucru si cred ca este o informatie pe care trebuie sa o aveti in vedere. Problema pare a fi la ministri in acest stadiu", a spus Basescu in fata primarilor din Asociatia Municipiilor.

Presedintele Romaniei le-a propus primarilor sa vina la sfarsitul lunii la Bucuresti pentru a discuta si impreuna cu premierul viitoarea legislatie prin care administratiei locale ar urma sa-i fie transferate mai multe atributiuni. Basescu a sustinut ca descentralizarea este un proces aproape la fel de important ca lupta impotriva coruptiei. El a recunoscut ca, odata cu descentralizarea, ar putea creste si coruptia de la nivel local. "Eu nu spun ca toti am fost sau suntem usi de biserica", a afirmat Basescu.

Scolile si spitalele, la primarii

Presedintele Romaniei a sustinut ca autoritatile locale ar trebui sa poata decide in chestiuni precum invatamantul si sanatatea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.