Judecatorii Sectiei comerciale a Tribunalului Bucuresti au stabilit, ieri, ca nu au competenta in solutionarea cererii de deblocare a conturilor bancare apartinand PSD, aceasta revenind magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 a Capitalei. Pana la solutionarea cauzei, insa, partidul nu-si va putea folosi conturile pentru efectuarea niciunei plati.
La sfarsitul saptamanii trecute, avocatii PSD au depus, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care se solicita judecarea in regim de urgenta a unei contestatii impotriva masurii prin care conturile bancare ale partidului au fost blocate.

Poprirea conturilor PSD a fost solicitata de un creditor fata de care partidul avea datorii de 3,3 miliarde lei vechi inca din campania electorala din 2004, cand livrase partidului 46.000 de caciuli si fulare.

Creditorul, firma Ixtrem Desing din Bucuresti, a obtinut poprirea conturilor bancare, pana la recuperarea banilor cu care s-au achizitionat materiale electorale, la suma urmand a fi calculata si dobanda.

"Exista, prin lege, solidaritatea partidului cu campaniile electorale si cu mandatarii financiari. In aceste conditii, un creditor a solicitat poprirea conturilor partidului pentru indestularea creantei sale din campania electorala", a declarat, citat de Mediafax, trezorierul PSD, Aristide Roibu.
Intrebat de unde provine aceasta suma, Roibu a afirmat ca este vorba despre campania prezidentiala a lui Adrian Nastase.

"Potrivit legii, partidul raspunde solidar cu mandatarul financiar si mandatarul are obligatia sa se incadreze in plafonul prevazut de lege si s-a incadrat", a adaugat trezorierul PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.