Premierul Calin Popescu-Tariceanu a avut ieri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu sefii misiunilor diplomatice reprezentand statele membre UE si NATO pentru a prezenta prioritatile de politica externa si interna ale Guvernului. "Asa cum am mai aratat, principalul obiectiv de politica externa al Guvernului pe care il conduc este integrarea Romaniei in UE pe 1 ianuarie 2007. Vom face totul pentru a ne respecta angajamentele conform calendarului, astfel incat clauza de salvgardare sa nu fie aplicata", a subliniat seful Executivului.

Tariceanu a aratat ca Romania vrea sa joace un rol activ in structurile europene, atat ca observator dupa semnarea Tratatului, cat si ca membru cu drepturi depline dupa integrare. "Romania vrea sa contribuie la securitatea Uniunii Europene si a NATO prin asigurarea stabilitatii si promovarea standardelor europene in regiune. Vrem sa introducem problema coruptiei in strategia de aparare a tarii ca sa dam un semnal tuturor institutiilor ca lupta impotriva coruptiei nu este un subiect de dezbatere politica, ci o preocupare reala a administratiei", a explicat premierul Calin Popescu-Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.