Fostul ministru al justitiei din perioada guvernarii PSD, Rodica Stanoiu, a mai trecut si ieri pe la sediul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Singurele urme pe care Stanoiu le-a lasat in urma au fost datele din registrul de intrari la CNSAS si cateva speculatii, cum ca senatoarea proaspat demisionara din PSD ar fi vazut probele care o incrimineaza. In rest... tacere, mai ales ca Stanoiu i-a amenintat cu judecata pe cei care nu fac "ciocul mic" si se antepronunta.

Vineri, intre 10.20 si 12.00, la amiaza. Atunci a stat fostul ministru al justitiei din guvernarea Nastase la CNSAS, unde a rasfoit materialele din dosarul de la Securitate. Pe baza acestor probe din dosar, membrii Colegiului se vor pronunta intr-o sedinta viitoare daca Stanoiu a colaborat sau nu cu Securitatea. Astfel ca senatoarea a cerut sa stie dinainte la ce sa se astepte, mai ales ca data trecuta cand a iesit din CNSAS si-a luat o figura triumfatoare, la care a demonstrat ca tine foarte tare.
"Plagiez presedintele: dati-mi dosarul meu de retea, daca il gasiti!", i-a luat peste picior Stanoiu pe ziaristii curiosi, postati, marti, in fata sediului CNSAS.

Atunci, senatoarea s-a simtit "linsata mediatic" si a aruncat cu amenintari, doar-doar se va putea pastra nepatata de rastalmacirile presei. Dar Stanoiu a demonstrat ca se teme sa fie etichetata colaboratoare a Securitatii inainte de un verdict oficial din partea CNSAS, asa cum au patit-o ceilalti parlamentari care au calcat pragul institutiei, dar care si-au descris de bunavoie continutul dosarelor. Strategia scornita de fostul ministru al justitiei a fost sa sufle si-n iaurt, preferand sa se dea mai cu mot si sa taca malc in privinta dosarului sau de la CNSAS.
Asa ca a tunat si a fulgerat in plenul Senatului, de unde, tot intr-un puseu de orgoliu, si-a anuntat demisia din PSD.

Intai a avertizat ca cei care "scapa" informatii din timpul audierilor - membrii Colegiului plus Germina Nagat, directoarea Directiei de Investigatii din cadrul CNSAS - sunt pasibili de amenda si chiar de inchisoare. Intre timp, Stanoiu a intors si celalalt obraz si a pozat intr-o persoana nevinovata, care n-ar putea fi acuzata in veci de colaborare cu Securitatea. Potrivit declaratiilor lapidare, fostul ministru PSD nu a avut decat dosar de urmarire. Stanoiu nu a anuntat inca daca s-a razgandit intre timp, pe baza probelor proaspete de la CNSAS.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.