Joi seara, tinerii social-democrati s-au adunat in Regie pentru a participa la Scoala politica, special organizata pentru ei.

Evenimentul a fost deschis de Victor Ponta, liderul TSD si de Mircea Geoana, presedintele PSD, a carui prestatie, de la cap la coada, a fost umbrita de prezenta lui Adrian Nastase. Apogeul a fost atins pe ringul de dans, unde Adrian Nastase a facut spectacol aplaudat in ritm de tesedisti, timp in care Mircea Geoana a fost impins in afara cercului de interes si lasat sa se uite cu jind la succesul fostului sau sef de partid.Nastase, aparitie spectaculoasa In calitate de presedinte al PSD, Mircea Geoana a deschis Scoala politica a TSD, incercind, in citeva cuvinte, sa le ofere acestora o scurta lectie de viata si de politica. Geoana si-a intrerupt, pentru acest eveniment, timp de o jumatate de ora, programul initial stabilit pentru joi seara, rezervat intilnirii si discutiilor cu o delegatie a socialistilor britanici. Utilizind scuza cu socialistii britanici, liderul PSD a taiat-o spre usa imediat dupa ce a constatat ca in sala isi facuse aparitia Adrian Nastase. Dupa un salut scurt si un zimbet acru, Geoana s-a indreptat spre iesire lasindu-l pe fostul premier inconjurat de tineri si de ziaristi.

Nastase a povestit ca este la curent cu abilitatea presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste utilizarea internetului, marturisind chiar ca il admira pe seful statului pentru faptul ca a fost printre primii oameni politici care s-a familiarizat cu tehnologia de ultima generatie. Nastase a raspuns cu umor si sinceritate la intrebarile venite din partea tinerilor social-democrati. El a precizat ca proiectul sau politic este sa ramina in partid, pentru a vedea daca la un moment dat apare "o formula de echipa" alaturi de care sa-si aduca experienta politica. "Nu am ambitii sa dau jos pe nimeni, cred ca am locul meu in istoria acestui partid, in viata politica si mai ales in propria familie si ma deranjeaza ca unii dintre colegi cred ca eu spun anumite lucruri prin Titus Corlatean, pentru ca eu le spun direct", a afirmat fostul lider PSD, adaugind ca "nu sint un tip comod, stiu ca sint unii colegi care ar prefera sa nu ma vada prea des pentru ca stiu destule lucruri despre partid si despre ei!".

Prestatia lui Nastase a fost apreciata de tineri, fostul lider social-democrat reusind chiar sa smulga si un fel de scuza din partea lui Catalin Stoichita, finul lui Marian Vanghelie, care a recunoscut ca a gresit atunci cind l-a criticat pe fostul premier.

Discutii diferite, la mese diferite

Dupa doua ore de politica, junii pesedisti s-au mutat la petrecerea "Che Guevara", care s-a desfasurat la unul dintre cluburile din Regie. Printre primii care au ajuns la discoteca respectiva a fost Adrian Nastase, intr-o tinuta lejera. S-a asezat, impreuna cu Ecaterina Andronescu, la una din mesele de pe terasa, stringind instantaneu in jurul sau mai multi tineri. La peste jumatate de ora, a sosit pe terasa si Mircea Geoana. S-a asezat si el la o masa, aranjata la repezeala inaintea sosirii sale, ca nu cumva sa fie mai prejos de cea a lui Nastase, alaturi de Daciana Sirbu si de mai multe tinere. Liderul social-democrat nu l-a salutat, la sosire, pe Nastase. Nici nu s-a dus la masa unde statea acesta.

Legatura dintre cei doi grei ai PSD a fost asigurata de Victor Ponta, care facea febril naveta intre masa lui Nastase, care l-a propulsat in politica, si cea a lui Mircea Geoana, care, odata cu transferul de la liga juniorilor la cea a seniorilor, i-a oferit functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. De altfel, la bursa zvonurilor se spunea ca Geoana nu mai voia sa vina la petrecere, ca ajunsese acasa, insa consilierii sai l-au scos din pijamale pentru ca venise "rivalul".

Geoana, K.O pe ringul de dans

Dupa aproape jumatate de ora, Mircea Geoana si-a facut curaj si a invitat-o pe Daciana Sirbu pe ringul de dans. Proasta miscare. Liderul PSD s-a miscat intr-un ritm propriu, rupt de muzica si de restul dansatorilor. La citeva minute distanta, intre finalul unei melodii si inceputul alteia, pe ring a aparut si Nastase, insotit si el de o tinara social-democrata, de la Hunedoara, care, in prealabil, se declarase o admiratoare infocata a fostului premier. Surprinzator de dezinvolt, Nastase a oferit un spectacol de zile mari. Scortosul premier s-a transformat intr-un foarte bun dansator, executind niste miscari indelung aplaudate de junii partidului. De-a lungul a doua, trei melodii deputatul PSD s-a transformat in stapinul ringului spre rusinea lui Mircea Geoana, care continua sa se miste ca si cum ar fi avut doua picioare stingi. La aparitia lui Nastase, Geoana s-a retras dupa unul dintre stilpii clubului, susotind cu citiva dintre consilierii sai. In acest timp, Nastase, cu camasa sport scoasa smechereste din pantaloni, sub privirile admirative ale celor tineri, rupea gura asistentei cu un mixaj personal de rock, breake-dance si techno.

Impins discret de unul dintre consilieri, presedintele PSD si-a mai incercat si el, la un moment dat, norocul pe ringul de dans, ezitind insa sa inainteze catre mijlocul scenei, evoluind undeva la margine, cu aerul ca este intimidat de performantele predecesorului sau. Dupa ce si-a etalat si calitatile de dansator abil, Nastase a parasit ringul, zimbitor si evident satisfacut de reusita spectacolului. Spre iesire, inainte de a le spune ziaristilor, oarecum surprinsi si ei de lipsa sa de inhibitie, ca este un dansator fervent de peste patruzeci de ani, Nastase l-a salutat in treacat, cu o scurta stringere de mina pe Geoana, parasind ringul satisfacut de victoria repurtata.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.