Omul de afaceri Dinu Patriciu nu va scapa fara sanctiune din partea PNL. Acuzat ca a sponsorizat campania PSD in 2004 si ca a facut o serie de declaratii necorespunzatoare despre o alianta PNL - PSD, Patriciu va fi subiectul principal pe ordinea de zi a viitoarei Delegatii Permanente a partidului, dupa ce Comisia de etica a hotarat ca omul de afaceri a incalcat articolul 6 din Codul etic al PNL. "Comisia a considerat ca gestul domnului Patriciu de a sponsoriza un partid aflat in competitie electorala cu PNL in 2004 contravine articolului 6 din Codul etic al PNL", a declarat presedintele comisiei, Adrian Iorgulescu.

Acesta a dezvaluit ca organismul pe care il conduce va recomanda in cadrul urmatoarei Delegatii Permanente a formatiunii "o anumita sanctiune". Cu toate acestea, Iorgulescu nu a dorit sa precizeze despre ce sanctiune este vorba pe motiv ca acest anunt trebuie facut in cadrul sedintei respective si a precizat ca decizia a fost luata fara a-l audia inainte pe cel in cauza. "Dat fiind ca domnul Patriciu a recunoscut aceste lucruri, nu a fost nevoie sa fie chemat la audieri la comisie. Daca va dori sa faca unele precizari, nu e nicio problema, il vom chema si il vom audia", a mai spus Iorgulescu. Sanctiunea poate varia de la un simplu avertisment la excluderea din partid.

In articolul 6 al Codului etic al PNL, cel pe care Patriciu l-a incalcat, dupa cum sustine Comisia de etica, se precizeaza ca "membrul PNL trebuie sa dovedeasca in toate actiunile si sustinerile sale onestitate, corectitudine, incredere in fortele proprii, integritate, loialitate fata de partid si misiunea sa" si ca "este necesar ca toate demersurile intreprinse sa fie motivate de interesele partidului si ale tarii, si nu de interese de natura personala".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.