Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va exista atat timp cat relatiile interetnice vor ridica probleme, a declarat ieri liderul acestei formatiuni politice, Marko Bela.

Desi UDMR "deranjeaza"', foarte multi mizand pe disparitia reprezentantilor etnici maghiari, acest lucru nu se va intampla prea curand, sustine Marko. El a adaugat ca, de asemenea, multi nici nu inteleg cum functioneaza aceasta formatiune, care reuneste mai multe doctrine si membri compatibili cateodata si cu stanga, si cu dreapta. "De aceea, unii ar vrea o alta formula, unde politicienii maghiari sa se incadreze in partidele romanesti, fiecare dupa doctrina pe care o adopta", este de parere vicepremierul.

In opinia sa insa, "acest lucru nu se va intampla in curand si, pentru a avea loc o astfel de schimbare a vietii politice romanesti, ar fi nevoie de o situatie cand, pentru comunitatea maghiara, problemele legate de identitate ar fi deja rezolvate sau nu ar mai avea o importanta prea mare". "Or, in pofida tuturor aparentelor, nu e asa si probabil ca nici in viitor nu va fi asa", considera Marko Bela.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.