Dupa ce ministrul Justitiei a acuzat PC si UDMR ca pun bete in roate aderarii, ieri, ministrul Integrarii a inasprit tonul, afirmand ca cele doua formatiuni nu sunt constiente de ce se intampla in Romania si nu sunt parteneri reali in coalitie.

"Am dat dovada pana la un moment dat ca toate fortele politice inteleg despre ce este vorba si ca sunt solidare in pregatirea pentru aderare. Iata ca avem doua partide care, din punctul meu de vedere, ori si-au pierdut busola ori si-au pierdut notitele", a spus ministrul Integrarii, citat de Mediafax.

Criticile sunt aduse ca urmare a faptului ca la propunerea conservatorilor si cu sustinerea UDMR, PSD si PRM, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat miercuri modificarea modului de numire a procurorilor. Conform proiectului acestia ar urma sa fie numiti de seful statului la propunerea CSM si nu a ministrului Justitiei, asa cum se intampla in prezent, conform legilor asumate de Guvern, Anca Boagiu a calificat initiativa respectiva ca fiind "o mare rusine".

"Modificarea propusa este din punctul meu de vedere o deziluzie. Nu am contat niciodata pe cele doua partide ca fiind reali parteneri in coalitie, dar faptul ca cel putin presedintele unuia dintre partide este chiar vicepremierul responsabil cu Integrarea europeana nu poate sa ma faca sa spun decat ca ma socheaza", a spus Boagiu.

Ea a amintit faptul ca, potrivit negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, numirea procurorilor trebuie sa se faca la propunerea ministrului Justitiei.
"Este un angajament ferm ca institutiile create pana in acest moment sa continue sa-si desfasoare activitatea asa cum au fost create", a spus ministrul Integrarii.

In plus, Boagiu s-a declarat nemultumita de faptul ca tocmai miercuri, zi in care ea, alaturi de ministrul Flutur si de secretarul de stat Leonard Orban prezentau Comisiei Europene, la Bruxelles, ultimul raport despre progresele Romaniei, in tara doua formatiuni politice din coalitie sustineau o astfel de modificare.

"Nu avem in fata doua formatiuni constiente de ce se intampla in Romania. In ceea ce le priveste, nu avem in fata doi parteneri de coalitie. Sa-si asume efectele pe care astfel de modificari pot sa le aiba in ceea ce priveste statutul Romaniei dupa 2007. Cred ca este o mare rusine", a declarat Boagiu. Ea considera ca Romania ar putea fi "foarte afectata" de o astfel de decizie, opinie impartasita si de ministrul Justitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.