PresedinteleTraian Basescu i-a trimis ministrului apararii, Teodor Atanasiu, o scrisoare in care arata ca este de acord cu recomandarea de incepere a urmaririi penale in cazul sau, facuta de catre Comisia speciala de la Palatul Cotroceni.

Surse oficiale sustin ca scrisoarea ar fi fost expediata marti de seful statului si ar fi ajuns, ieri dimineata, la destinatar, in document nefiind nicio mentiune despre suspendarea din functie a ministrului. Basescu precizeaza in scrisoare ca a preferat sa il anunte direct pe ministru, pentru ca acesta sa nu afle din presa despre decizia sa. Articolul 109, alin. 2 din Constitutie prevede faptul ca inceperea urmaririi penale in cazul ministrilor poate atrage suspendarea din functie a acestora, decretul urmand a fi semnat de catre seful statului. Presedintele are si optiunea de a renunta la masura suspendarii, dar, in cazul trimiterii in judecata a ministrului, acest lucru se va intampla automat.

Pe 10 iulie a.c., consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, a facut o plangere penala impotriva ministrului apararii, Teodor Atanasiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In plangerea inaintata Parchetului Militar, Saftoiu, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, a reclamat declaratiile facute pe 5 si 6 iunie de Atanasiu la Realitatea TV si in cotidianul Adevarul. Atanasiu sustinea ca ar detine informatii de la Directia de Informatii Militare despre activitatea purtatorului de cuvant al presedintiei. Ministrul apararii a fost acuzat de politie politica si ca ar folosi Directia de Informatii in scopuri politice, iar PD i-a cerut demisia. Pe 13 iulie a venit randul deputatului PSD Eugen Bejinariu sa depuna o plangere impotriva lui Teodor Atanasiu pentru abuz in serviciu. El motiva acest gest prin sesizarea unei rupturi cu ministrul apararii si seful Statului Major General, Eugen Badalan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.