PC sustine trecerea SPP si STS la MAI, respectiv Ministerul Comunicatiilor, depolitizarea si profesionalizarea acestor institutii si a serviciilor de informatii si limitarea activitatii serviciilor la culegerea de informatii, fara a avea atributii care sa se suprapuna organelor justitiei. Anuntul a fost facut, ieri, de purtatorul de cuvant al formatiunii, Bogdan Ciuca.

El considera ca aceste treceri ar fi o forma binevenita de "deconcentrare" a puterii. La randul sau, deputatul conservator Eduard Helvig a mentionat necesitatea trimiterii de urgenta de la guvern la Parlament a pachetului de legi privind siguranta nationala, pentru rezolvarea situatiilor de la SRI si SIE, adica pentru numirea noilor directori.

"Vom avea amendamente punctuale la aceste legi. De exemplu, nu suntem de acord cu actuala propunere din proiectul de statut al ofiterului SIE, conform careia daca acesta, in exercitiul functiei, vatameaza o persoana, este exonerat de raspundere civila sau penala", a spus Helvig.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.