"Jihadul liberal continua pentru delictele de opinie", a declarat deputatul Ioan Ghise, exclus sambata din PNL pe motiv ca a colaborat cu Securitatea.

El a anuntat ca va contesta decizia la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului, dar nu-si face prea multe iluzii in privinta unei reveniri asupra hotararii initiale deoarece Curtea este condusa de Bogdan Olteanu.

Acesta a fost numit de Ghise drept "nasul finului Tariceanu" si a fost acuzat ca a incercat sa-l convinga pe Ghise sa-si dea demisia inainte de a fi exclus. "Mi-a cerut sa-mi dau demisia, ca sa iasa partidul cu fata curata. I-am spus: 'Nu mi-o dau ma, da-ti-o tu!>>", a declarat Ghise. Tot Olteanu a fost tinta, nenominalizata, a acuzelor privind promovarea nemeritata a unor tineri in functii de conducere in partid si in stat.

"Unii si-au inceput cariera cu functia de ministru. Nu poti conduce cu gradinita institutii si autoritati publice", a apreciat deputatul de Brasov.
El considera ca obedienta a inlocuit competenta in calitate de criteriu de promovare in PNL. El a exemplificat prin desemnarea euroobservatorilor liberali. Conform spuselor lui Ghise, numele acestora ar fi fost stabilite la aniversarea zilei de nastere a vicepresedintelui PNL, dar cei care au aplicat pentru posturi au fost pusi sa treaca prin intreaga procedura de selectare, desi jocurile erau deja facute. "Ne-au pus ca niste fraieri sa facem dosarele", a spus indignat Ghise. El a precizat ca face aceste dezvaluiri pentru ca se considera acum dezlegat de obligatia de a discuta problemele de partid in interiorul PNL.

Turcan demisioneaza din conducere

O alta victima a epurarilor din PNL, Raluca Turcan, a criticat dur conducerea partidului.

Ea a pierdut functia de presedinte al Comisiei de cultura si mass-media de la Camera Deputatilor dupa ce PNL i-a retras sprijinul politic pentru aceasta functie. In semn de protest, Turcan si-a anuntat demisia din Biroul Permanent Central.

"Nu vreau sa mai fiu partasa la modul de conducere al lui Tariceanu si compania", si-a motivat gestul Raluca Turcan. Ea sustine ca multi colegi din grupul PNL de la Camera au fost sunati pentru a fi convinsi sa voteze "cum trebuie" in ceea ce priveste sefia Comisiei de cultura. S-ar fi trecut chiar la amenintari cu reducerea fondurilor guvernamentale pentru judetele din care provin unii deputati liberali.

"Politica PNL este axata pe control intern, amenintari si standarde duble. Altfel nu-mi explic de ce renunta la oameni care au contribuit la castigarea alegerilor", a apreciat deputatul PNL. Turcan i-a luat apararea lui Ghise afirmand ca acesta este o victima colaterala a campaniei duse impotriva Monei Musca.

Turcan a spus ca Ghise a lansat fluturasi in timpul campaniilor electorale in care ii informa pe brasoveni de relatiile sale cu Securitatea. Totusi, PNL nu a avut nici o problema in a-l desemna de mai multe ori candidat la Primaria din Brasov sau pe listele parlamentare ale Aliantei D.A. la alegerile din 2004.
Acest lucru demonstreaza ca "reforma morala" din PNL este folosita pentru debarasarea conducerii actuale de oamenii incomozi, a conchis Turcan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.