La Scoala de vara a tinerilor democrati, ministrul Justitiei a denuntat relatia proasta pe care o are cu PNL, PC si UDMR, dar i-a urecheat si pe sefii PD.

Fara complexe, Macovei s-a plins in fata tinerilor democrati ca seniorii partidului au lasat-o sa se razboiasca singura pentru proiectul legii infiintarii Agentiei Nationale pentru Integritate. "Nu a fost nici o echipa, am fost singura, razboindu-ma cu toata lumea din jurul meu. E adevarat, citiva membri din PD m-au sprijinit, dar as putea sa spun ca acesta este exemplul lipsei de sprijin total, inclusiv in Guvern. Cei de la PD au spus te sustinem, dar tot cam singura eram", a declarat ministrul Macovei. Ea sustine ca daca nu intervenea presedintele Traian Basescu situatia Agentiei nu s-ar fi deblocat. Ea a tinut sa precizeze ca atributiile acestei Agentii nu se suprapun nici cu atributiile politiei si nici cu cele ale Parchetului. "Se tot repeta la nesfirsit acest lucru, dar nu este adevarat", a declarat Macovei. Ea a aratat ca Agentia de Integritate "vine in zona gri, unde nu se pot dovedi infractiuni", oferind exemplul unui vames care poate sustine ca si-a cumparat zece case si cinci masini din salariu. "Aici vorbim despre avere nejustificata, deci nu ilicita, dar pe care organul statului nu o poate dovedi ca provine dintr-o infractiune".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.