"Daca asta inseamna desecretizarea dosarelor tuturor politicienilor, 30 de dosare, atunci demersul este o cacealma", a declarat membrul CNSAS Ticu Dumitrescu, dupa sedinta Colegiului de ieri. Atunci a expirat si termenul pe care SRI si SIE l-au avut la dispozitie pentru a preda CNSAS dosarele politicienilor. Pana acum, numai Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca a terminat cu cautarile prin arhive si ca a trimis la CNSAS tot ce a gasit referitor la oamenii politici, SIE cerand o prelungire a termenului. "Ma intreb si eu cat va mai dura pana cand vom primi toate dosarele", a declarat Ticu Dumitrescu, care nu a putut oferi detalii despre cat va mai dura pana cand serviciul de informatii ramas restant isi va indeplini angajamentul.

In timp ce presedintele Basescu a mai trecut pe lista de sarcini a CNSAS si deconspirarea sportivilor, Colegiul a hotarat sa verifice intai categoriile de persoane prevazute de lege. Initiatorul acesteia, Ticu Dumitrescu, a precizat insa ca este de acord cu orice demers, cat timp este facut in "spiritul legii".

Declaratiile lui Constantinescu, tardive

Cat despre amenintarile facute de fostul presedinte Emil Constantinescu, care a avertizat ca va da in judecata CNSAS pentru modul in care a raspuns la solicitarile sale privind dosarul lui Basescu de la Securitate, Ticu Dumitrescu s-a declarat indiferent. "Sa ma dea in judecata, nu are decat. Abia astept. De ce nu a facut toate acestea atunci cand era presedinte si cand timp de un an a avut la dispozitie ca instrument aceasta lege?", a venit replica membrului CNSAS.