Conservatorii lui Voiculescu se gandesc din ce in ce mai serios la o colaborare, fie ea nu chiar la nivel de alianta, cu peremistii condusi de Vadim Tudor. Desi liderul PC sustine ca nu au inceput inca negocierile cu PRM, surse din partid ne-au declarat ca Voiculescu se gandeste serios la o alianta cu PRM, dar ca partidul va mai astepta o vreme "sa vada care mai sunt apele pe scena politica" pana cand va lua o hotarare in acest sens. In plus, aceleasi surse au sustinut ca, atata timp cat ar parea ca reprezentantii PC vor sa dea inapoi, atacul la adresa presedintelui Traian Basescu "si-ar pierde interesul".

Dupa ce a anuntat ca are de gand sa se alieze cu oricine pentru a-l distruge pe Basescu, presedintela PC, Dan Voiculescu, a poposit din ce in ce mai aproape de partidul lui Corneliu Vadim Tudor. Daca celelalte partide, adica PNL si PSD, au lasat de inteles ca nu au de gand sa-si faca planuri prea mari "de casatorie" cu reprezentantii PC, conservatorii s-au apropiat foarte mult de PRM.

Cu toate acestea, se pare ca intalnirile din ultima vreme dintre liderii celor doua formatiuni inca nu s-au soldat cu un rezultat concret. "Nu au fost demarate negocieri cu reprezentantii PRM pentru realizarea unei aliante politice sau electorale", a declarat ieri Dan Voiculescu, neexcluzand insa posibilitatea aparitiei unor intelegeri intre cele doua partide. Intrebat daca nu va lua in calcul aprecierile deloc pozitive in privinta unei aliante cu PRM ale unor lideri ai partidului precum presedintele Consiliului Executiv, Florin Anghel, sau ministrul Codrus Seres, Voiculescu le-a atras acestora atentia sa nu vorbeasca mai mult decat le permite statutul.

"Convingerea mea este ca membrii de partid nu vor parasi partidul daca Biroul Politic va lua vreo hotarare in acest sens. Doar purtatorul de cuvant al PC vorbeste in numele partidului. Restul membrilor de partid vorbesc in nume personal", a mai spus liderul PC.

Impreuna impotriva mafiei

Chiar daca actele de colaborare nu s-au semnat inca, Voiculescu a identificat deja puncte comune care le pot aduce impreuna pe cele doua formatiuni: lupta antimafie si platforma antisaracie. "Ce ar putea sa ne lege este, in primul rand, lupta pe care PC o duce impotriva tuturor mafiilor din Romania. Lupta antimafie e un punct care ne poate uni. Al doilea lucru este platforma PC la care PRM subscrie total, o campanie antisaracie", a explicat Voiculescu. Intrebat ce parere are despre atitudinea binevoitoare a lui Vadim Tudor la adresa securistilor, liderul PC a spus ca sintagma "lasati securistii sa vina la mine" este o greseala, pentru ca "nu trebuie ca opinia publica sa faca o confuzie grava si sa condamne o intreaga categorie de oameni".

PRM nu este insa singurul partid curtat de conservatori. Voiculescu a afirmat ca PC are "colective" de cate trei oameni care discuta cu reprezentantii PSD, PNL si PRM problema izolarii PD pe scena parlamentara. "Discutiile vor fi pe o perioada relativ scurta si cred ca in luna octombrie vom avea concluzii clare, publice pentru toata lumea, referitor la chemarea noastra - sa nu mai existe partid totalitar", a mai spus Dan Voiculescu.

Basescu a fost racolat de Securitate in 1973 si a activat pana in 1989

Cum era de asteptat, presedintele PC a profitat de ocazie si a intarit atacurile din ultima vreme la adresa lui Traian Basescu, de data aceasta legandu-se de afirmatiile sefului statului privind amenintarile de restrictionare a accesului cetatenilor UE pe piata de munca romaneasca. "Domnul Basescu continua sa fie un presedinte ipocrit, care continua sa se ocupe de soarta romanilor din strainatate. Noi dorim ca romanii sa o duca bine in Romania", a mai spus Voiculescu, sugerand ca diferenta dintre el si seful statului este faptul ca "eu am reusit sa creez zeci de mii de locuri de munca, pe cand domnul Basescu nu a creat nici macar un loc de munca".

"Diversiunea lansata este o rusine pentru Romania, iar presedintele Traian Basescu, care a fost racolat in 1973 si care a activat pana in 1989, an in care a facut un act de mare rusine pentru calitatea sa de om, este primul responsabil", a spus Voiculescu, referindu-se la solicitarea adresata de presedintele Traian Basescu SRI cu privire la oportunitatea desecretizarii dosarelor sportivilor. "Inainte de 1989, printre serviciile de siguranta nationala existau doua care erau antidemocratice si care se ocupau numai si numai cu depistarea dusmanilor lui Nicolae Ceausescu si cu pedepsirea lor. Este vorba despre Directia I si Directia a VI-a", a explicat presedintele PC.

Liderul conservator crede ca "ar fi bine" ca premierul Tariceanu sa solicite nominalizarea ofiterilor din cele doua directii. "Ei sunt oamenii pe care noi ii numim astazi Securitatea, ei sunt oamenii pentru care s-a declansat dosariada", a precizat liderul PC.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.