Proiectul de legi privind siguranta nationala, in varianta Guvernului, a fost facut ieri public. Fata de varianta primita de la Cotroceni, pachetul elaborat de Guvern nu mai incalca Constitutia si drepturile cetateanului, sustin Radu Stroe si Marius Oprea.
Proiectul de legi privind siguranta nationala a fost prezentat la Palatul Victoria de seful SGG, liberalul Radu Stroe, impreuna cu consilierul lui Tariceanu pe probleme de securitate, Marius Oprea. Cei doi oficiali nu au ratat momentul de a marca un punct in favoarea lui Tariceanu, insistand asupra faptului ca Executivul a eliminat toate acele prevederi care incalcau flagrant drepturile omului, elaborate si promovate de Cotroceni.

"Am pornit pe un drum la sfarsitul anului trecut, cand lucrurile s-au incurcat la un moment dat si problematica legilor securitatii a fost preluata la CSAT, la Cotroceni, mai degraba la Cotroceni decat la CSAT. Noi am fost foarte nemultumiti la acea etapa pentru faptul ca nu se stabilea un echilibru absolut esential, fundamental intre apararea drepturilor cetateanului si apararea securitatii Romaniei. Acum, toate acele prevederi au fost eliminate", a afirmat liberalul Radu Stroe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.