PSD nu vrea desecretizarea dosarelor preotilor. Dovada declaratia de ieri a deputatului PSD, Ion Stan, secretar al comisiei parlamentare asupra SRI. Acesta il acuza pe presedintele Traian Basescu, care a cerut CSAT scoaterea de sub pecetea de siguranta nationala a dosarelor de la Securitate a inaltilor prelati, de "atac la adresa institutiei fundamentale a spiritualitatii si identitatii nationale".

Mai mult, Stan il acuza pe seful statului ca este "conducatorul marii manipulari", adica a dosariadei si ca totul este un "scenariu minutios elaborat". "Care ar putea fi miza politica a gestului presedintelui, care isi asuma riscul de a declansa un atac la adresa institutiei fundamentale a spiritualitatii si identitatii nationale? Aceea de a face jocul ocultelor interese, care, in numele mondializarii, distrug, rand pe rand, toate valorile de identitate ale natiunilor?", se intreaba, retoric, Ion Stan, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, Stan il acuza pe Basescu ca foloseste Consiliul Suprem de Aparare a Tarii "ca instrument dictatorial", transformand CSAT intr-o institutie "anacronica". Stan se revolta pentru ca CSAT a discutat in aceeasi sedinta doua subiecte total diferite, desecretizarea dosarelor preotilor si participarea cu trupe in Liban si sustine ca decizia desecretizarii dosarelor preotilor luata in CSAT este "arbitrara" si "ilegala".

"Dincolo de arbitrarul si ilegalitatea unei astfel de decizii, transpare pericolul ca pestilentiala rafuiala politica a puterii sa fie transferata si in interiorul Bisericii Ortodoxe Romane, care ar urma sa devina principala victima a consecintelor deciziei propuse de presedintele Traian Basescu", a precizat deputatul PSD. Ion Stan este convins ca CNSAS a fost politizat si "transformat intr-o unealta de rafuiala politica, cu gir din partea CSAT", ca "dosariada genereaza o instabilitate politica", SRI si alte institutii ale statului sunt decredibilizate si compromise pe termen lung, iar in numele deconspirarii politiei politice "se institutionalizeaza un nou stat politienesc".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.