"Ma duc in frunte cu 10.000 de oameni si il arunc pe Dinescu pe geam", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Vadim Tudor, aratind ca vorbeste foarte serios si ca nu ii este greu sa aduca, la CNSAS, 100 de autocare cu oameni din toata tara. Vadim Tudor sustine ca in spatele atacului la adresa sa, declansat prin declaratiile deputatului PIN Lavinia Sandru si ale lui Mircea Dinescu, s-ar afla presedintele Traian Basescu.

"El (Traian Basescu-n.r.) e panicat ca am adus, vineri, la conferinta de presa, doi martori vii din tineretea sa si, simbata, a clocit aceasta diversiune cu care l-a insarcinat pe Mircea Dinescu", a opinat presedintele PRM. C.V.Tudor a aratat ca ii va trimite, lui Basescu o scrisoare deschisa in care ii va reprosa sefului statului, printre altele, ca "l-a paralizat de frica pe premierul Calin Popescu Tariceanu, santajindu-l cu doua dosare, cum l-a santajat si pe Theodor Stolojan".

"In scrisoarea deschisa voi cere SIE sa clarifice legaturile pe care Mircea Dinescu le-a avut, in perioada 1985-1988 cu atasatul militar al Ambasadei URSS la Bucuresti, agentul GRU Serghei Cernomaz, acesta fiind motivul real pentru care din colaborator al Securitatii el (Mircea Dinescu-n.r.) a inceput sa fie supravegheat de aceasta", a spus Vadim Tudor.