Presedintele moldovean i-a daruit lui Basescu 11.000 de sticle de vin

Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, i-a trimis presedinteluI Traian Basescu 11.000 de sticle cu vin din renumitele crame moldovenesti Milestii Mici si Cricova. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale Adriana Saftoiu a explicat ca gestul presedintelui Republicii Moldova a venit dupa ce a aflat de la presedintele Traian Basescu, cu prilejul vizitei efectuate de acesta la Chisinau, ca la Cotroceni exista o crama, dar ea nu este folosita. Sticlele cu vin si coniac reprezinta o donatie catre Administratia Prezidentiala si vor fi folosite in activitati de protocol, a precizat Adriana Saftoiu. Datorita acestui fapt au fost reamenajate Pivnitele domnesti de la Palatul Cotroceni, care dateaza de acum 250-300 de ani. Donatia presedintelui Voronin vine sa confirme dezghetul relatiilor Bucuresti - Chisinau, in urma vizitei lui Basescu la Chisinau.

Sticlele de vin sunt aproape de toate soiurile, albe si rosii, - Merlot, Cabernet, Sauvignon, Feteasca, Chardonnay, Pinot, Muscat, spumante, sampanie, unele fiind vechi de peste 20 de ani. Donatia contine si sticle de coniac, vechi de sapte-zece ani, de brandy de mar, cu denumiri din cele mai diverse: Steaua de seara, Cezar, Voievod, Barza neagra sau Marshal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.