Guvernul va trece peste prevederile ultimei rectificari bugetare si va permite Camerei Deputatilor si Ministerului Administratiei si Internelor sa achizitioneze autoturisme in cursul acestui an.

Cele doua institutii publice vor fi exceptate de la prevederea care le interzice cumpararea de masini in 2006, printr-o ordonanta care urmeaza a fi aprobata de executiv. Prin ultima rectificare bugetara, adoptata in luna iunie, institutiilor publice li s-a interzis sa achizitioneze autoturisme si mobilier pentru perioada ramasa pana la finele acestui an.

Camera Deputatilor si MAI nu erau incluse pe lista celor exceptate, din care fac insa parte in continuare institutiile publice nou-infiintate, cresele sau gradinitele, proiectele finantate din imprumuturi externe si fonduri nerambursabile, operatiunile de dotare cu mobilier scolar a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, a caminelor si cantinelor pentru elevi si studenti, precum si pentru activitati specifice ale ministerelor si administratiei publice centrale.

De asemenea, in aceeasi categorie vor ramane autoritatile si institutiile publice, dar numai pentru mobilierul necesar personalului angajat in scopul indeplinirii angajamentelor UE, achizitiile din fonduri provenind din donatii si sponsorizari, achizitiile de autoturisme in regim de leasing financiar. Prin actul normativ care urmeaza sa fie aprobat de guvern vor fi introduse noi exceptii referitoare la Camera Deputatilor, pentru achizitionarea de autoturisme, si Ministerul Administratiei si Internelor, pentru autoturisme de teren. Atat MAI, cat si Camera Deputatilor sunt pregatite din vreme si asteptau decizia guvernului care sa le dea permisiunea sa faca noi cheltuieli.

MAI a elaborat deja un proiect de hotarare prin care solicita executivului sa aprobe achizitionarea unor mijloace de transport, prin intermediul unei finantari de tip leasing financiar pe o perioada de trei ani, cu valoarea de achizitie de 765 milioane de lei. Nici deputatii nu s-au lasat mai prejos, tinand cont de faptul ca, la finele anului trecut, Biroul Permanent al camerei inferioare a aprobat un memorandum privind inlocuirea celor 345 de autoturisme Dacia SuperNova aflate in dotarea deputatilor cu autoturisme Dacia Logan, livrare ce fusese programata pentru decembrie 2005.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.