Angajamentul semnat la Securitate de Radu Vasile, fost premier in regimul Constantinescu, a fost descoperit in 1999, inainte de adoptarea Legii Ticu, dupa ce seful statului a cerut verificarea dosarelor a 10 membri CSAT, a declarat, ieri, fostul sef al SRI Costin Georgescu, citat de NewsIn.

"Aici, domnul presedinte Constantinescu a gresit ca timp, ca pozitionare in timp, pentru ca nu a cerut verificarea dosarului lui Radu Vasile inainte de a-l numi in functie", a spus fostul sef al SRI. El a relatat ca Emil Constantinescu a propus verificarea membrilor CSAT pentru ca aparusera informatii ca unii dintre ei ar fi fost informatori ai Securitatii. Asa a fost descoperit angajamentul lui Radu Vasile, pe atunci prim-ministru. Cu toate acestea, CSAT, la vremea respectiva, a anuntat public ca, in urma verificarilor facute, niciunul dintre membrii acestui for nu a facut politie politica.

Desi au existat astfel de acuzatii inca inainte de a fi numit premier, el nu a recunoscut niciodata acest lucru. Radu Vasile a fost prim-ministru din primavara anului 1998 pana la sfarsitul lui 1999. El a fost numit in acest post in urma unei crize a CDR, provocata de criticile lui Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor, la adresa sefului de Cabinet in functie, Victor Ciorbea.

Ulterior Radu Vasile a demisionat din PNTCD, unde era secretar general, pentru a forma un partid cu doctrina populara. In legislatura 2000-2004 a revenit in Parlament pe locurile puse la dispozitie de PD, insa nu a mai reprezentat o voce pe scena politica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.