Presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, considera ca Romania ar trebui sa solutioneze problema desecretizarii dosarelor, in caz contrar fiind pusa in pericol credibilitatea tarii in procesul de integrare.
Martens a spus ca "umbra Securitatii planeaza inca asupra Romaniei si exista o singura metoda ca romanii sa scape de ea: sa faca dosarele publice". In opinia liderului popular european, ar trebui ca dosarele sa fie publicate pe Internet.

"E o chestiune esentiala de credibilitate", a insistat Martens. "Exista o multime de motive pentru care Romania sa adere la UE, dar trebuie sa ridicam aceste indoieli care planeaza asupra acestei tari si putem sa le ridicam", a incurajat presedintele popular desecretizarea.
Intrebat daca este de parere ca dosarele pot fi folosite ca arma politica impotriva unor politicieni, Wilfried Martens a spus ca exista aceasta posibilitate, "in masura in care se pot face publice unele, iar altele sunt tinute deoparte".
Totusi, el este de parere ca ar trebui "sa evitam acest cosmar".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.