Senatorul Ioan Talpes sustine ca politicienii actuali sunt santajati din cauza trecutului. Fostul sef al SIE a lasat de inteles ca persoanele care santajeaza sunt cele care au avut acces "in mod dubios" la dosarele fostei Securitati, nominalizandu-l, indirect, pe presedintele PIN, Cozmin Gusa.
"Avem nevoie de oameni politici noi, care sa nu mai poata fi santajati. Trebuie verificat modul cum unele persoane au avut acces la dosarele Securitatii, de exemplu, acea loaza nationala, caruia nu vreau sa-i pronunt numele", a declarat Talpes. El a adaugat ca dosariada se va opri doar atunci cand toate dosarele vor fi desecretizate. "Atunci vom intra intr-o alta etapa. Vom afla cine a facut presiuni asupra politicienilor de azi pentru ca acestia sa colaboreze cu Securitatea", a mai spus Talpes. Afirmatiile senatorului vin in contextul in care zilele trecute Cosmin Gusa a spus ca Ioan Talpes ar fi fost ofiter activ al Securitatii, care a ramas in solda actualelor servicii pana astazi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.