Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a dat bine pe langa reprezentantii societatii civile, pe care i-a invitat sa participe la dezbaterile din parlament. Pe post de amfitrion, Olteanu le-a prezentant celor aproximativ 80 de reprezentanti ai ONG-urilor o camera din Palatul Parlamentului, de unde acestia vor putea urmari lucrarile din plen.
Prin proiectul "Acces", cei care activeaza in organizatii guvernamentale vor putea fi acreditati la lucrarile plenului si la ale unor comisii parlamentare. Camera special amenajata pentru reprezentantii societatii civile a fost dichisita "cu sprijin european", s-a mandrit Olteanu, pe cand facea pe ghidul turistic in Palatul Parlamentului. Incinta este dotata cu scaune, cu televizor si cu un videoproiector, dar este si decorata cu afise "insufletitoare" - "Voteaza, parerea ta conteaza!". Dar cei care vor dori sa se acrediteze vor avea acces permanent in toate spatiile publice ale Camerei Deputatilor, a dat asigurari Olteanu. "Sper ca, din aceasta toamna, cat mai multe comisii sa va invite sa participati la dezbateri", le-a spus presedintele Camerei Deputatilor celor prezenti, citat de Mediafax.

Olteanu a continuat sa-si perie invitatii si pe parcursul discutiilor despre rolul ONG-urilor la dezbaterile parlamentare, care au avut loc in sala destinata pentru lucrarile Comisiei juridice. Acolo, odata clarificata problema acreditarilor, un reprezentant al asociatiei "Salvati Vama Veche" a vrut sa faca lumina asupra rolului pe care il va avea societatea civila la dezbateri - de spectator, de imagine sau daca intr-adevar va avea un cuvant de spus. Olteanu l-a multumit cu un raspuns si pe reprezentantul Federatiei Difuzorilor de Carte din Romania care si-a expus preocuparile din industria cartii - daca in parlament nu se va discuta despre carte si cultura, atunci va exista o problema, a primit un avertisment presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.