Doua reprezentante de marca ale Partidului Democrat, Ana Maria Cristina, presedinte al Agentiei Romane de Investitii Straine (ARIS), si Gabriela Vasile, vicepresedinte la aceeasi agentie, au intrat in conflict deschis si se acuza reciproc de frauda si coruptie.

Conflictul a devenit public dupa ce, ieri, Ana Maria Cristina a fost convocata la Palatul Victoria, la secretarul general al guvernului, Radu Stroe. "Presedintele ARIS a fost chemat la guvern pentru a prezenta explicatii in legatura cu acuzatiile de coruptie aparute in ultimele ore. Au fost prezentate documente prin care presedintele institutiei a incercat sa sustina aceste acuzatii", au afirmat surse de la Palatul Victoria, citate de Mediafax. Documentele prezentate lui Stroe de Ana Maria Cristina o incriminau pe Gabriela Vasile, acuzata ca a acceptat diferite produse de la un investitor strain. In replica, vicepresedinta ARIS a afirmat ca a primit de la un investitor chinez un cadou simbolic: o punga cu tigari chinezesti si lenjerie de pat. Ea a sustinut ca, ulterior, a donat acest cadou unui camin de batrani.

Afacerile presedintei ARIS

Gabriela Vasile, vicepresedinte la ARIS, nu s-a multumit, ieri, sa respinga acuzatiile pe care i le-a adus sefa ei directa, dar a si contraatacat si a sustinut ca Ana Maria Cristina este "suspecta de coruptie". "Spre exemplificare, firma Agresiv Media SRL, care asigura administrarea site-ului web al ARIS, se ocupa si de promovarea lantului de magazine Mini Prix, firmele la care are interes presedintele ARIS. Pretul contractului incheiat cu ARIS, semnat de insasi presedinta, este de circa 11 ori mai mare decat costul acelorasi servicii (site-ul Mini Prix) pe care Agresiv Media le-a prestat firmei M-Chic SRL, firma conexa Mini Prix.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.