Deputatul PSD Titus Corlatean a afirmat ca Teodor Atanasiu nu a respectat un angajament al Romaniei cu NATO, sustinand ca "ministrul Apararii a gresit foarte grav cand nu s-a batut in Guvern pentru procentul de 2,38% din PIB alocat Apararii". Deputatul PSD este de parere ca acest procent era cel mai mic posibil, era convenit cu oficialii NATO si consfintit printr-un tratat postaderare la aceasta institutie, semnat de Romania.

"Degeaba se lamenteaza acum domnul ministru, pentru ca dansul a acceptat procentul de 1,7% pentru Ministerul Apararii, procent absolut nesatisfacator, cu atat mai mult cu cat, Romania este implicata pe trei teatre de operatiuni, in Balcani, in Afganistan si in Irak", a mai spus Corlatean. La randul sau, senatorul PSD George Maior a criticat lipsa de colaborare dintre Ministerele Apararii si de Externe in ceea ce inseamna gestionarea relatiilor externe si modul de implicare a Romaniei pe teatrele externe de operatiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.