Liderul PD Emil Boc se declara multumit de rezultatele inregistrate de partidul sau la nivel local, in ultimul val legal de migratie politica.

"Per ansamblu, PD si-a refacut resursa politica umana pierduta in 2000-2004, cand aproximativ 300 de primari au fost obligati sa treaca la PSD. Azi, un numar de 300 de primari au revenit in PD", a anuntat ieri Boc. El a aratat ca, potrivit unor rapoarte provizorii, in acest moment, PD are circa 750-780 de primari, din care 300 sunt reveniti in proportie de 90% de la PSD.

Intrebat cata incredere are in acesti primari traseisti, liderul democrat a incercat sa-i scuze, atata vreme cat alesii locali respectivi au plecat din PD si acum au revenit, nu se considera ca sunt traseisti pentru ca "in acele momente (perioada 2000 - 2004) au fost obligati sa treaca la PSD". In plus, el considera ca democratii au "recastigat ceea ce au pierdut in perioada guvernarii pesediste". Pentru a-si intari afirmatiile, Boc a adaugat ca mai putin de 10% dintre "primarii migratori" actuali democrati au venit de la alte formatiuni politice.

Citeste si:

Intrebat daca, in aceeasi idee, democratii ii vor reprimi in partid pe parlamentarii plecati la PSD precum Bogdan Niculescu Duvaz si Alexandru Sassu, Boc a spus ca acestia "au bube mai vechi" si in plus sunt parlamentari, carora nu li se aplica aceeasi lege.

Legea privind interzicerea migratiei politice a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute, pe 11 august. Incepand cu aceasta data, primarii care isi parasesc partidul din partea caruia au candidat, isi pierd mandatul.