Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat ieri ca Legea privind statutul alesilor locali nu este atat de perfecta pe cat o prezinta reprezentantii puterii si ca ar putea permite, in continuare, migratia primarilor de la o formatiune politica la alta daca nu este aplicata corect.

Conform Legii statului alesilor locali, in toate cazurile de incetare a mandatului de primar, prefectul trebuie sa emita un ordin prin care sa constate aceasta situatie.

"In acest moment, ministrul incompetent Blaga ar fi trebuit deja sa aiba o intalnire cu toti prefectii, sa-i instruiasca in ce maniera se emite acest ordin", a sustinut Nicolicea. Acesta a explicat ca legea obliga doar primarii care si-au schimbat partidul sa isi declare apartenenta si ca alesii locali care se intorc in formatiunea pe listele carei si-au castigat mandatul nu intra sub incidenta reglementarilor. Nicolicea a mai opinat ca, in forma actuala, statutul alesilor locali stopeaza migratia politica pentru cei "fideli" partidului si da libertate "tocmai la migratori".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.