Presa centrala a publicat ieri o lista cu politicieni care au dosare de retea la Securitate si o alta cu parlamentari care au fost urmariti de politia politica.

La prima categorie sint suspectati ca au fost colaboratori ai Securitatii: Dan Mocanescu (fost PRM, in prezent PPCD), Mona Musca (deputat PNL), Gyorgy Frunda (senator UDMR), Cristian Radulescu (deputat PD), Sogor Csaba (senator UDMR), Liviu Cimpanu (deputat PNL), Radu Terinte (senator PC), Gheorghe Dragomir (deputat PNL), Ion Mocioalca (deputat PSD) si Gheorghe Firczak (deputat minoritatea ruteana).

Mona Musca a recunoscut deja ca a semnat un angajament de informator al Securitatii.

Dan Mocanescu a declarat ca nu a a avut nici un contact cu Securitatea, desi a lucrat in industria de armament si a avut legaturi cu straini.

Ion Mocioalca, Liviu Cimpanu, Gheorghe Dragomir au negat si ei ieri ca ar fi fost recrutati de Securitate. Gheoghe Firczak sustine ca a fost urmarit de Securitate.

Gyorgy Frunda care are si dosar de retea, dar si de urmarit, a declarat ca nu a fost niciodata agent al vreunui serviciu secret roman sau strain.

Sogor Csaba a precizat ca nu a facut politie politica, dar ca a fost urmarit din cauza relatiei sale cu episcopul Laszlo Tökes si a dat declaratii Securitatii ca nu a facut nimic impotriva statului roman si a bisericii.