Consensul coalitiei pentru reducerea numarului de secretari de stat nu a durat prea mult. La intalnirea de ieri a Consiliului National de Coordonare a Coalitiei, reprezentantii PNL, PD, PC si UDMR nu au cazut de acord asupra numelor celor care vor ramane in functii. Desi reducerea numarului de secretari de stat la 52 nu a fost repusa in discutie, disputele au fost pe tema numelor celor care vor fi restructurati.

Liderul grupului UDMR de la Senat, Verestoy Attila a declarat ca ministerele au trimis listele cu schema de reorganizare si cu domeniile care vor fi coordonate de fiecare secretar de stat. Disensiunile au aparut din cauza ca fiecare partid doreste sa controleze anumite domenii. Ministerele din cauza carora nu s-a ajuns la un acord definitiv sunt Finantele, Integrarea si Mediul. "Cred ca este o decizie pe care nu e bine sa o luam pompieristic", a spus Verestoy.

El a aratat ca nici Uniunea nu s-a decis care vor fi cei doi seretari de stat la care trebuie sa renunte. De-abia saptamana viitoare se spera ca partidele coalitiei vor definitiva listele cu propunerile de reorganizare si cu secretarii de stat care vor ramane in functie. "Toate ministerele au trimis listele, dar urmeaza ca partidele politice sa decida cine ce functie va avea la nivelul ministerelor" a mai precizat senatorul Verestoy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.