Ieri a expirat termenul pina la care primarii si consilierii trebuiau sa-si declare apartenenta politica. IPP confirma existenta unor portite in Legea antimigratie

Directorul de programe din cadrul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, sustine ca, in ciuda sanctiunii cu pierderea mandatului, primarii pot ramine in functie si daca isi schimba partidul. Acest lucru ar fi posibil daca cei care vor sa migreze nu-si depun demisia scrisa. "Am un mesaj pentru primari, sa stea linistiti, ca nu vor pati nimic. Legea spune ca primarul isi pierde functia daca demisioneaza. Un primar poate sa activeze fara nici o problema la alt partid, fara sa demisioneze din fosta formatiune. Daca nu semneaza un petic de hirtie prin care sa-si dea demisia, el poate sa tina conferinte la PNL, desi este in acte membru PSD. Mai mult, el poate aparea pe afise electorale la PNL, fara nici o consecinta. Nici un primar nu este nebun sa renunte la mandatul sau de dragul de a face doctrina si ideologie in alta parte", este de parere Adrian Moraru.

Cu ochii pe partidul cistigator

El spune ca in preajma alegerilor este posibila o intensificare a migratiei pentru ca primarii si consilierii locali pot trece la partidul cistigator cu 30 de zile inainte de alegeri. "De asemenea, cu trei luni inaintea alegerilor, nu se pot organiza alegeri anticipate, iar de acest articol pot uza la fel de bine daca sint hotariti sa plece de la un partid fara sa inregistreze pierderi", a mai spus Moraru.

El spune ca un primar sau un consilier poate sa-si dea demisia de facto, nu de jure, lucru care nu are acoperire in modificarile la legea alesilor locali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.