Jongleriile politice marca Patriciu, referitoare la o guvernare PNL-PSD, ii despart pe copiii de suflet ai mogulului. Stoica zice ca Dinu da teste partidului.

Presedintele grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu - liberal din sfera de influenta a lui Patriciu -, considera deja ca o relatie guvernamentala intre PNL si PSD nu este imposibila.

Crin simte apropierea

"In acest moment, viziunea unei guvernari PNL-PSD este izolata in partid, dar s-ar putea ca tot mai multi sa o impartaseasca peste un timp", profeteste Antonescu. Motivul bascularii optiunilor liberale spre PSD ar fi relatia critica dintre PNL si PD: "PNL se afla la guvernare cu un handicap. Avem mari nemultumiri legate de partenerii nostri de la PD, dar eu, personal, nu vad necesara o schimbare urgenta a nevestei, respectiv a PD, cu o alta nevasta, cu PSD". O declaratie de tipul "speram ca PD sa nu ne impinga la o apropiere PNL-PSD" a fost data si de Calin Popescu Tariceanu. Premierul nu a exclus explicit o apropiere de PSD, ci doar a conditionat-o de relatia buna dintre PNL si PD in Alianta.

Orban, ba

Un alt apropiat al petrolistului, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, nu vede cu ochi buni campania acestuia privind o constructie politica PNL-PSD. "Este exclusa orice colaborare cu PSD. Nu va exista niciodata vreo relatie cu acest partid atita vreme cit vor fi Nastase, Hrebenciuc, Mitrea si altii. PNL nu are nimic in comun cu structurile postcomuniste", spune el. Orban exclude intovarasirea cu PSD chiar si in ipoteza ca PD isi va parasi aliatul, dupa 1 ianuarie 2007: "Nu va fi un astfel de caz. PNL si PD vor ramine in alianta si pe mai departe, iar PNL nu va colabora cu PSD, indiferent de situatie". Seful PNL Bucuresti neaga si existenta unui plan prin care PNL sa ramina agatat de putere de gitul PSD pina sau la viitoarele alegeri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.