Fostul lider PSD si-a vazut ieri doua dintre dosarele "de urmarit" secretizate pe care i le-a intocmit Securitatea intre septembrie si decembrie 1989.

Fostul premier a declarat ca nu s-a hotarit daca le va da publicitatii. Intrebat daca inainte de aceasta perioada a fost urmarit, Nastase a mentionat ca deocamdata a primit de la CNSAS doar cele doua dosare. El a precizat ca dosarele pe numele sau au fost secretizate pina acum pentru ca informarile contin "date despre ambasadele unor tari membre ale NATO" si ca din acest motiv ezita sa le faca publice. "Un dosar are sapte pagini, sint planuri de masuri cu termene cu responsabilitati unde sa mearga ofiterii, de ce programe sa se ocupe. Celalalt dosar, tehnico-operativ, contine rezultatul urmaririi ca atare, transcrieri telefonice s.a.m.d.", a spus Nastase. El si-a explicat actiunea securitatii prin faptul ca detinea functia de presedinte al Sectiei de drept international si avea legaturi cu persoane din strainatate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.