Cazul Patriciu este tratat cu indulgenta in PNL. Liberalii incearca sa minimalizeze scandalul, iar unii se arata chiar dispusi sa-l ierte pentru politica sa pro-PSD.

Liderii PNL s-au intrecut ieri in a minimaliza gestul lui Patriciu, punind accentul pe declaratiile pro-PSD si mai putin pe finantarea partidului lui Geoana.

Varujan Vosganian a afirmat ieri ca liberalii au "transat problema unei eventuale colaborari cu PSD", la constituirea Aliantei PNL-PD, si ca "Dinu Patriciu a reluat o tema pe care PNL a lamurit-o de mult". "Aceste declaratii ale lui Dinu Patriciu sint cunoscute, el le-a mai facut si in anul 2004", a spus Vosganian. La rindul sau, ministrul Adrian Iorgulescu considera ca "discutia este inchisa", pentru ca "nu exista nimeni in PNL, la nivel de conducere, care sa mearga pe o asemenea varianta politica". In ceea ce priveste sponsorizarea PSD, Vosganian a spus ca "nici nu ne-a trecut prin cap sa ne intrebam membrii asa ceva, pentru ca ni se parea neverosimil ca aceia care lupta ca sa invingem noi ii ajuta si pe adversarii nostri". El a mai spus ca argumentul lui Patriciu, potrivit caruia a finantat PSD pentru echilibrarea spectrului politic, "nu este unul temeinic, avind in vedere ca PSD era puternic la acel moment".

PNL Prahova, gata sa-l ierte pe Patriciu

Vosganian a precizat ieri ca "decizia de sanctionare este de competenta PNL Prahova, de care apartine Dinu Patriciu". Presedintele acestei filiale, deputatul Adrian Semcu, declarase, simbata, ca bossul Rompetrol, care a recunoscut ca a sponsorizat PSD, este mai putin vinovat decit Valeriu Stoica, acesta atacind constant actuala conducere a partidului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.