Ideea nascocita joi de liberalul Dinu Patriciu, privind o posibila colaborare PNL-PSD, a fost respinsa de reprezentantii social-democratilor. Acestia au venit cu fel de fel de pretentii, prin care le cer liberalilor sa se curete de pacate inainte de a invoca ideea de colaborare cu "purul" PSD.

"PSD are doua conditii majore pentru a putea decide un dialog institutionalizat cu PNL. Pe de o parte, asumarea raspunderii fata de dezastrul economic cauzat de masurile liberale impuse de guvernul Tariceanu si, pe de alta parte, asteptam de la dansii o platforma politica pe baza careia s-ar putea deschide un dialog institutionalizat", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. Intrebat daca totusi pe viitor nu poate fi luata in calcul aceasta solutie, pesedistul a subliniat ca partidul sau "nu va cautiona greselile facute de PNL".

Diaconescu a precizat ca, pe langa faptul ca aceasta e o idee personala a lui Dinu Patriciu, in momentul de fata PSD nu are de gand sa colaboreze cu niciunul dintre partidele puterii. "Nu avem negocieri cu niciunul dintre partidele aflate la guvernare. Din pacate, in Romania, practica finantarilor la mai multe capete este des intalnita", a adaugat Diaconescu. In privinta sponsorizarii pe care chiar liderul PSD, Mircea Geoana, ar fi primit-o de la Patriciu in campania pentru Primaria Capitalei, Diaconescu a pretins ca seful sau nu avea de unde sa stie acest lucru, pentru ca "nu este contabil".

Acuzele social-democratilor la adresa PNL nu s-au oprit insa aici. Diaconescu a sustinut ca actiunea PNL de a da CNSAS o lista cu membrii partidului care trebuie verificati nu este nici pe departe o incercare de reformare a partidului, ci o incercare de a-i pedepsi pe unii reprezentanti liberali. "Niciun gest politic al PNL nu poate reprezenta un precedent pentru PSD", a raspuns pesedistul la intrebarea daca partidul sau are de gand sa faca acelasi gest.

Cazul Patriciu nu e singurul

Cu toate ca atat PNL, cat si PSD au incercat sa ascunda legaturile dintre cele doua partide, se pare ca actiunea lui Dinu Patriciu de a sponsoriza campania social-democratilor isi gaseste o serie de corespondente in teritoriu. "Toti oamenii de afaceri suceveni liberali au sponsorizat PSD. Se practica astfel de actiuni, si anume sa se sponsorizeze si intr-o parte si in alta. Cine este orientat, si multi dintre ei sunt, prefera sa sponsorizeze mai multe partide, si nu numai unul, Probabil ca s-au luat dupa modelul Patriciu", a declarat liderul PSD Suceava, Gavril Marza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.