Pedistii din Initiativa 2003 au anuntat ieri ca demisioneaza din structura de conducere a Partidului Democrat. Impreuna cu Cozmin Gusa, cel care a infiintat aceasta miscare dupa ce a demisionat din PSD, in 2003, au mai parasit Biroul Permanent National (forul de conducere al PD) deputatii Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu si Roberta Anastase. "Sintem in continuare membri PD si vom sustine proiectele de guvernare ale PD, implicit ale Aliantei", a declarat Gusa. El a precizat ca asteapta ca partidul sa decida, astazi, asupra sanctiunilor care urmeaza sa i se aplice. Gusa a marturisit ieri presei ca s-a simtit "nedreptatit si dezamagit" de seful statului, pentru ca "a despartit partidul in Gusa si ceilalti". "Cu ce sint ei mai buni? Ca ei au fost membri PCR si eu n-am fost?", s-a mirat liderul Initiativei 2003. Gusa a venit la conferinta de presa insotit de viitoarea fina, Lavinia Sandru, si de avocatul sau, Aurelian Pavelescu, acesta din urma semnalind existenta "pretorianismului inauntrul PD".

Deputatul Lavinia Sandru a insistat ieri sa dea o replica "persiflarilor" formulate de vicepresedintele Radu Berceanu, care ar fi catalogat comunicatul redactat de ea in sprijinul lui Gusa drept "actiunea tineretul rupe bufetul". "Domnul Berceanu nu e indreptatit sa ne dea noua lectii de morala, in conditiile in care el a scapat cu greu de pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat, din cauza scandalurilor in care a fost implicat", a spus Sandru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.