Conducerea PNL a definitivat lista demnitarilor liberali care vor fi verificati de catre colegiul CNSAS.

Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a declarat ieri, la finalul sedintei Comitetului Executiv al partidului, ca lista cuprinde 156 de demnitari, de la ministri, secretari de stat, parlamentari pana la membrii Biroului Permanent Central al partidului. Printre cei care vor fi verificati sunt si doi "disidenti", deputatul Mona Musca si fostul presedinte PNL, Theodor Stolojan, in prezent consilier prezidential.

Liberalii spera ca liderii celorlalte partide politice sa ia o decizie similara si sa ceara verificarea dosarelor pentru demnitarii lor, deoarce opinia publica are dreptul sa stie daca acestia au facut sau nu politie politica.

"Este un semn de respect fata de populatia Romaniei", a motivat Flutur demersul liberalilor. "Speram intr-un gest asemanator si la celelalte partide, in perioada urmatoare, avand in vedere dorinta, pe care cu totii o afisam, de a face aceasta reforma morala a clasei politice romanesti", a adaugat vicepresedintele PNL.

Lista PNL va fi inaintata Colegiului CNSAS pana joi, urmand ca, in a doua etapa, conducerea partidului sa solicite si verificarea demnitarilor de la nivel local, inclusiv a celor care sunt presedinti de organizatii PNL. Flutur a precizat ca, dupa ce parlamentarii, ministrii, secretarii de stat liberali si presedintii organizatiilor judetene ale partidului vor fi verificati daca au facut sau nu politie politica, va urma a doua etapa la nivel judetean si local.
Doi demnitari PNL, Titus Gheorghiof si Eugen Nicolaescu, au fost deja audiati de catre CNSAS.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.