Manevra parlamentara a chintei anti-Cotroceni (PNL-PSD-UDMR-PC-PRM), cu demisiile lui Timofte si Fulga, confirma izolarea PD pe scena politica

Pedistilor pare sa le convina postura de "singuri impotriva tuturor". Dupa iuresul de saptamina trecuta, atunci cind, in sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, s-au confruntat cu cinci partide de toate culorile, coalizate impotriva lui Basescu, Boc&co. recunosc situatia partidului, dar o privesc cu destula relaxare: "Avem de-a face cu o stupida isterie anti-Basescu, care genereaza aceasta situatie. Noi nu ne simtim deloc izolati, fiindca nu ne punem problema izolarii decit in raport cu cetatenii care ne-au ales. Or, in conditiile in care unica noastra preocupare este respectarea obligatiilor asumate prin programul electoral si prin programul de guvernare, nu avem de ce sa ne facem probleme", spune presedintele clujean al partidului.

"Ne izoleaza. Si ce?"

Consacrat ca una dintre "gurile de tun" ale PD, vicele Cezar Preda se exprima in termeni mult mai transanti: "Nu sintem izolati de ieri, de azi, ci de vreun an, de cind aliatii nostri au optat pentru o alta agenda. N-au decit sa ne izoleze... Si ce? Ne izoleaza si se duc la fund, ajungind in situatia de a nu mai intra in Parlament", comenteaza deputatul, cu referire atit la liberali, cit si la "piticii" Coalitiei din PC si UDMR.

Inca mai tin de A.D.A.

Atit Boc, cit si Preda admit ca ultimele evolutii adincesc groapa Aliantei D.A. "Sintem profund dezamagiti de atitudinea PNL, care nu ne-a anuntat ce are de gind, desi avem un protocol al Aliantei care ne obliga sa ne coordonam deciziile politice sau macar sa ne informam reciproc", spune seful PD, amintind si de demersul liberalilor cu retragerea trupelor din Irak, despre care a aflat de la televizor. Totusi, chiar in conditiile acestea, Boc tot nu vede o ruptura iminenta a A.D.A.: "Ne concentram asupra obiectivului integrarii si vom discuta dupa 1 ianuarie 2007".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.