Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si-a calcat pe inima si a mers ieri sa fie audiat la sediul CNSAS, ca sa-i ajute pe membrii Colegiului sa se hotarasca daca ii accepta contestarea deciziei prin care a fost gasit colaborator al Securitatii sub numele de cod "Felix".

Oricum, Voiculescu nu a primit inca un raspuns, CNSAS anuntand totusi ca va lua o hotarare in acest sens mai devreme de 4 august, cand expira termenul limita.

Dupa ce si-a trimis verisoara din Germania sa le explice membrilor CNSAS ca nu i-a facut niciun rau semnand o nota despre ea, Voiculescu a incercat personal sa lamureasca Colegiul ca nu e vinovat de colaborare cu Securitatea. Desi amenintase ca va participa la audiere numai daca ii sunt indeplinite o serie de conditii, liderul PC si-a facut un plan de bataie si a intrat, cu incredere, in sediul CNSAS. Acolo, Voiculescu a depus un memoriu in care recapituleaza principalele critici la adresa hotararii Colegiului cu privire la persoana sa, memoriu care va fi discutat de CNSAS abia saptamana viitoare, a explicat Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvant al institutiei. In rest, discutia s-a rezumat la probele deja existente, la cateva lamuriri pe care membrii Colegiului le-au cerut vizavi de relatia dintre Crescent si ICE Dunarea, scopul audierii fiind "lamurirea contextului in care au fost date relatiile din notele Felix".

"Am discutat mult despre ce inseamna

, ce inseamna , calitatea de turnator si sper ca i-am convins ca sunt departe de asa ceva", a venit si varianta liderului PC.

Voiculescu i-a infruntat singur pe membrii Colegiului, in conditiile in care aparatorul sau, avocatul Sergiu Andon, nu a avut voie sa-l secondeze in timpul declaratiilor, fiind nevoit sa astepte la usa finalul audierii. In plus, conditia pentru care liderul PC s-a zbatut cel mai mult sa-i fie indeplinita - recuzarea lui Mircea Dinescu din Colegiu - nu a fost nici ea posibila. Dar Felix s-a descurcat si a ignorat prezenta sau intrebarile lui Dinescu. "Traim intr-o tara cu oameni foarte sensibili, iata, domnul Voiculescu face alergie la poetul Dinescu", a explicat, ironic, membrul CNSAS atitudinea lui Felix.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.