Fostul prim-ministru Adrian Nastase considera ca cele mai importante realizari ale guvernului pe care l-a condus au fost in domeniul social, precizand, intr-un comunicat difuzat ieri, ca niciodata nu se va obisnui cu "minciunile sfruntate" referitoare la rezultatele guvernarii social-democrate.
"Datorita celor peste 30 de programe sociale initiate si finantate de noi, la sfarsitul anului 2004 numarul saracilor se injumatatise. O contributie importanta la aceasta evolutie au avut-o masurile de recorelare si indexare a pensiilor, precum si dublarea pensiilor agricultorilor.

Numai pentru finantarea programelor sociale initiate de noi s-au alocat de-a lungul celor patru ani aproape 6 miliarde de euro. Tot in beneficiul pensionarilor, in anul 2004 am adoptat o lege care instituia un ajutor lunar pentru sotul supravietuitor. Guvernul actual nu aplica nici azi aceasta lege", afirma Adrian Nastase. Declaratiile fostului prim-ministru vin ca replica la "asertiunile calomnioase" ale actualului ministru al muncii, Gheorghe Barbu. Ministrul democrat afirmase recent ca situatia grea cu care se confrunta pensionarii este cauzata de guvernarea PSD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.