Adrian Nastase va prezenta maine, la Biroul Executiv al PSD, un raport privind rezultatul alegerilor si strategia politica a PSD. In material se analizeaza motivele care au dus la trecerea partidului in opozitie. PSD considera, printre altele, ca excesul de prezenta mediatica "a generat dezinteres si chiar respingere in randurile unei mari parti a publicului". Pe de alta parte, fostul partid de guvernamant recunoaste ca "multe greseli au fost legate de festivismul, opulenta si oportunismul unor reprezentanti ai PSD din timpul campaniei electorale". Se introduce in discutie si "eficienta asa-numitelor turnee incognito ale presedintelui PSD". Adrian Nastase ii va indemna pe colegii sai sa nu mai trateze reporterii de teren "ca o masa amorfa" si sa incerce sa fie prezenti in mass media cat mai mult posibil.

Pana si problema accesului in sediu al jurnalistilor este acum disecata, dupa ce ziaristii au fost tinuti, ani de zile, pe la portile inchise ale partidului. In ceea ce priveste strategia politica viitoare, PSD analizeaza pe toate partile problema alegerilor anticipate, anuntand ca "lupta trebuie acceptata cu angajament total, mergand pana la anuntarea parasirii definitive a Camerelor de catre grupurile parlamentare PSD", in situatia in care vor fi declansate actiuni "aflate la limita constitutionalitatii". Partidul Social Democrat nu renunta la ideea declansarii procedurii parlamentare de suspendare a lui Traian Basescu, daca acesta va iesi din litera Constitutiei. Cat priveste desemnarea viitorului candidat la presedintia Partidului Social Democrat se spune ca acesta "ar putea fi ales prin vot secret in cadrul unor prealegeri la care pot participa toti membrii de partid si simpatizantii". PSD se angajeaza ca de acum inainte sa respecte rezultatul tuturor alegerilor interne ce vor urma.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.