Vazut prin ochii presedintelui PC, seful statului mai este si ipocrit, in conditiile in care foloseste metoda clasica de a cauta si de a gasi vinovati in alta parte. Acuzatiile lui Voiculescu s-au rasfrant si asupra PD, partidul pe care Basescu "il patroneaza". Felix i-a acuzat pe democrati ca si-au pus fosti securisti pe post de lideri ai organizatiilor judetene, ba chiar a aruncat si vreo doua exemple care sa dea consistenta invinuirilor.

"Dansul vrea sa conduca tot, vrea sa hotarasca tot, dansul are ultimul cuvant", a rabufnit liderul conservator, comparand inclinarea lui Basescu de a-si baga nasul in treaba altora cu deprinderile lui Nicolae Ceausescu. "Dupa parerea mea - si o spun fara sa-l supar, cu tot respectul pentru functia prezidentiala -, domnul Traian Basescu este un nepriceput", a mai apreciat liderul PC, dandu-se dornic sa afle cam la ce anume se pricepe seful statului, "in afara de sforarii".

Atacurile lui Voiculescu s-au raspandit si asupra PD, partidul de suflet al lui Basescu. Tocmai liderul conservator, gasit vinovat de colaborare cu politia politica, i-a acuzat pe democrati ca au printre ei lideri care au facut parte din structurile Securitatii. Voiculescu a sustinut ca stie sigur - de aceea nici nu are nevoie de dovezi - ca liderii filialelor PD din Dambovita si Salaj au colaborat cu Securitatea.

"Dezvaluirea" facuta de Felix a venit ca o pedeapsa la propunerea lui Basescu privind prezentarea tuturor dosarelor politicienilor, de la parlamentari pana la consilieri. "Dansul s-a autoexclus din cei care trebuie sa fie verificati, un lucru nedemn pentru un presedinte, care ar fi trebuit sa spuna ca trebuie sa se inceapa chiar cu dansul", a declarat Voiculescu. Astfel, el a incercat sa-i dea o lectie presedintelui, aratand cu degetul tocmai spre "vinovatii" din ograda PD, precizand ca seful statului are in PD "foarte multi colegi care au fost stalpi de baza ai Securitatii".

Cei vizati de acuzatiile lui Dan Voiculescu sunt Marin Antonescu, membru al Biroului Permanent Judetean Dambovita, si Nicolae Stanca, liderul PD Salaj. "La Dambovita exista un lider care se cheama Antonescu. Acest domn Antonescu a fost ofiter si il intreb public pe domnul Basescu ce relatii a avut cu domnul Antonescu", a aruncat cu suspiciuni liderul PC, vorbind si despre democratul din Salaj ca despre un "fost sef de birou securitate". "Mi se pare o ipocrizie totala, flagranta, ca sa vii in fata poporului, sa vorbesti de un sistem ticalosit, cand tu patronezi un partid care are astfel de lideri, nu de membri", s-a mai revoltat conservatorul.

Antonescu: Nu e un secret ca am lucrat pentru Securitate

Vicepresedintele PD Dambovita, Marin Antonescu, s-a aratat surprins de afirmatiile facute de Voiculescu, aratand ca nu e un secret pentru nimeni ca inainte de 89 a lucrat pentru Securitate, iar in privinta legaturii sale cu seful statului, nu exista nici un element care sa-i permita liderului PC sa faca legaturi "periculoase" intre el si Basescu.

In privinta arhivelor Dunarea - punct de vedere comun


In sfarsit, Voiculescu a reusit sa gaseasca si un punct de vedere comun cu Traian Basescu in ceea ce priveste desecretizarea arhivelor Dunarea aflate la Arhivele Nationale. Acesta chiar l-a felicitat pe seful statului pentru faptul ca a "reluat" o propunere facuta de conservatori in urma cu un an si jumatate. Liderul PC considera ca unul dintre rezultatele desecretizarii acestor dosare va fi acela ca se vor clarifica "mult disputatele legaturi" dintre aceasta intreprindere si Crescent si se va dovedi ca nu a fost vorba de nimic ilegal sau incorect. Mai mult decat atat, activitatea ICE Dunarea a fost una foarte buna, in folosul Romaniei, crede presedintele conservatorilor. In urma desecretizarii vor aparea si doua rezultate: pe de o parte, numele intreprinderii si ale lucratorilor de acolo "nu vor mai fi hulite" si "undeva, in subsidiar, se vor clarifica si mult disputatele legaturi ale Crescent cu Dunarea".

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, nu exclude ipoteza ca decizia CSAT privind desecretizarea dosarului ICE Dunarea sa fie inceputul unei nou campanii impotriva lui Voiculescu, dar sustine ca acesta nu are nicio problema cu acest dosar. "Din punctul de vedere al lui Dan Voiculescu, nu este absolut nicio problema. Dansul este ferm convins, si noi, de altfel, mai ales dupa ce s-a facut public dosarul cu acele note in baza carora CNSAS a luat o decizie eronata sau politizata", a spus Ciuca.

Boc: "Voiculescu e disperat"

"Consider ca discursul domnului Dan Voiculescu reprezinta reactia unui om disperat, starea domniei sale provenind in urma deciziilor CSAT de a transfera arhiva Dunarea la CNSAS si de a solicita desecretizarea dosarelor oamenilor politici. Domnul Voiculescu are mari probleme cu propriul dosar, revoca membri ai CNSAS, da in judecata pe toata lumea si acum cauta in Partidul Democrat", a apreciat liderul PD, Emil Boc.

In ceea ce-l priveste pe Marin Antonescu, Boc a spus ca nu stie sa aiba probleme legate de Securitate, dar solicita CNSAS sa verifice. Liderul PD Dambovita, Gheorghe Albu, spune insa ca Antonescu nu a ascuns niciodata ca a fost ofiter DIE, catalogand demascarea incercata de Voiculescu drept "o prostie". Conform lui Boc, Nicolae Stanca are doua certificate eliberate de CNSAS, din care rezulta ca nu a facut politie politica (vezi facsimil).