PSD plateste pentru perioada in care, aflat la guvernare, practica racolari masive ale alesilor locali din randurile opozitiei. Acum, cand PSD a intrat in opozitie, multi dintre alesii locali care au castigat alegerile pe listele partidului se indreapta catre actuala putere. Mircea Geoana nu mai stie cum sa ii opreasca pe cei care pleaca din partid si ii ameninta cu procese pe banda rulanda.

Asadar, conducerea PSD a decis ieri: ii da in judecata pe alesii locali care au parasit partidul pentru alte formatiuni politice, dar care au ramas in functiile administrative. Cei in cauza vor scapa de actiunile in instanta doar daca vor parasi de bunavoie functiile administrative in care au fost alesi in numele PSD, dupa cum a explicat ieri purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu. Liderul PSD a mentionat ca intreaga operatiune va incepe imediat dupa ce vor fi depuse listele cu adeziuni potrivit noii Legi privind statutul alesilor locali.

Actiune de ochii lumii

In actiunea disperata de a transmite mesaje de unitate partidului, Mircea Geoana nu s-a gandit ca "miscarea" actionarii in instanta a alesilor locali nu are baza legala. "Aceasta initiativa nu are temei juridic pentru ca un partid politic nu este o firma privata", ne-a explicat juristul Aurelian Pavelescu. Pe de alta parte, Pavelescu a adaugat ca "la fel de imorali ca PSD sunt si cei din Alianta DA care, dupa ce au promis cetatenilor ca vor inceta cu practicile pesediste de racolare si au si incasat voturi pentru aceasta promisiune, acum fura si ei cu neobrazare, crezand ca oamenii o sa uite si o sa ierte".

Geoana si-a amanat vizita in SUA

Simtind ca evenimentele politice din Romania sunt o mana cereasca pentru a iesi in presa cu diferite declaratii pe post de reactii, liderul PSD Mircea Geoana a recunoscut ca si-a amanat plecarea in Statele Unite tocmai pentru a fi prezent in mijlocul evenimentelor. "Mi-am amanat plecarea in SUA din cauza ultimelor evenimente din tara", a declarat Geoana, care a explicat ca amanarea deplasarii in SUA a fost necesara deoarece era momentul chemarii presedintelui Traian Basescu in fata parlamentului.

De altfel, conducerea PSD a decis ieri sa ceara parlamentului sa-l invite pe seful statului, Traian Basescu, "cat mai curand, pentru a explica situatia creata in serviciile secrete, deoarece presedintele Romaniei are o responsabilitate politica majora in acest caz", a declarat liderul social-democrat. "Nu poate sa existe un raspuns coerent si credibil la rusinea pe care Romania a patit-o dupa plecarea lui Hayssam din tara, fara sa existe nici un fel de raspundere la nivel politic. Este clar ca, dincolo de demisiile sau demiterile sefilor de servicii secrete si a procurorului general, ne aflam si in fata unei raspunderi politice directe pe care ministrul justitiei, ministrul de interne, dar si presedintele tarii le au in acest dosar", a explicat Geoana.

Mai mult, Geoana este de parere ca ministrii justitiei si de interne, Monica Macovei si Vasile Blaga, trebuie sa fie audiati in comisiile de specialitate ale parlamentului. De asemenea, liderul PSD a declarat ca "asa cum a fost audiat Radu Timofte, trebuie sa fie audiat si domnul Virgil Ardelean la Comisia de aparare, asa trebuie sa fie si Gheorghe Fulga la Comisia SIE". Tocmai de aceea, liderul PSD a discutat ieri cu "greii" partidului - Ion Iliescu, Miron Mitrea, Nicolae Vacaroiu, George Maior, Doru Ioan Tararcila si Vasile Dancu, pentru ca acestia sa ceara convocarea Birourilor Permanente reunite ale parlamentului maine, singurele care pot stabili convocarea comisiilor parlamentare care sa-i audieze pe ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga, principalii raspunzatori pentru disparitia lui Omar Hayssam, in opinia lui Geoana si pe cei doi demisionari, Fulga si Ardelean.

Comisia de aparare a Senatului a decis ieri ca sa il cheme pe Virgil Ardelean in fata alesilor pentru a da explicatii in legatura cu motivele reale ale demisiei sale din functie, asa cum si Radu Timofte a dat explicatii in fata parlamentarilor din Comisia pentru controlul SRI.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.