Momentul razbunarii pentru Mircea Geoana a sosit!

Liderul PSD il sustine pe senatorul Sorin Oprescu pentru functia de presedinte al organizatiei PSD Bucuresti, chiar daca acesta este un apropiat al lui Ion Iliescu. Oprescu isi doreste de multa vreme aceasta functie, iar Geoana vrea de multa vreme sa gaseasca o portita pentru a se impune in organizatia de Bucuresti a partidului. Iar trocul este simplu: te sustin daca ma sprijini! Geoana nu a uitat nici o clipa si nici nu a iertat faptul ca a fost pedepsit dupa alegerile locale de catre filiala condusa pe atunci de Dan Ioan Popescu, dupa ce a pierdut confruntarea cu Traian Basescu pentru fotoliul de primar general al Capitalei. La acel moment, Geoana a fost debarcat din functia de presedinte executiv al filialei pentru ca a pierdut alegerile in fata lui Basescu.

Noul presedinte, miercuri

Conducerea filialei Bucuresti a PSD ar fi trebuit aleasa inca din luna mai. Ieri, presedintele interimar al organizatiei, senatorul Sorin Oprescu, a avut o intalnire cu liderul Mircea Geoana. Concluzia intalnirii: alegerea conducerii filialei in aceasta saptamana. Dupa cum a declarat Sorin Oprescu, in functie de decizia consiliului filialei, care va avea loc astazi, alegerile pentru functiile de conducere ale organizatiei ar putea avea loc maine, in cadrul Conferintei municipale. Propunerea ca alegerile sa aiba loc acum a fost facuta de Sorin Oprescu, iar Mircea Geoana a declarat ca "starea de interimat" de la nivelul PSD Bucuresti trebuie sa inceteze, intrucat "dureaza de prea multa vreme".

Liderul PSD doreste ca partidul sa intre in toamna cu "problemele rezolvate" la PSD Bucuresti. Geoana nu s-a ferit sa-si afirme sprijinul pentru Sorin Oprescu, pe care de altfel l-a sustinut si pentru a obtine sefia interimara. "Sunt absolut convins ca Sorin Oprescu este un candidat valabil si sunt convins ca are si sprijinul, si increderea colegilor de PSD Bucuresti si al conducerii partidului", a declarat Geoana.

Deocamdata, conducerea interimara a PSD Bucuresti este asigurata de presedintele Sorin Oprescu si de presedintele executiv Marian Vanghelie. Fostul lider al organizatiei, Dan Ioan Popescu, s-a autosuspendat din functie, la inceputul anului.

La mijlocul lunii aprilie, Marian Vanghelie a fost ales in functia de presedinte executiv interimar al PSD Bucuresti, alegere criticata de fostul presedinte al partidului Ion Iliescu. Si Vanghelie a fost sustinut de catre Mircea Geoana, iar, la acel moment, Oprescu a agreat numirea chiar si interimara a lui Vanghelie, intr-o functie de conducere importanta in partid.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.