Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, presedintele comisiei de etica din PNL, a declarat, sambata, la Timisoara, ca Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica nu au fost sanctionati de partid, ci doar avertizati, ca urmare a declaratiilor publice privind reformarea formatiunii.
"Noi nu vrem sa taiem capete, dar daca, in urma analizelor se va ajunge la concluzia ca ei trebuie sanctionati, atunci vom consulta statutul. Conform acestuia, se poate merge de la simple avertismente, pana la masura extrema a excluderii din partid", a declarat Iorgulescu. El a spus ca decizia privind o eventuala sanctionare a celor trei revine forurilor de conducere din PNL - Delegatia Permanenta, respectiv Biroul Executiv. Iorgulescu a adaugat ca "inainte de a vedea ce vrea sa faca partidul cu cei trei, vrem sa vedem ce vor sa faca cei trei cu partidul".

Ministrul Culturii a declarat ca apelul la unitate, lansat de Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, ar avea legatura cu locul de munca a celui din urma. Iorgulescu a spus despre Stolojan ca nu reprezinta PNL la Controceni, ci doar pe sine si pe presedintele Traian Basescu. El a adaugat ca apelul la unitate al celor trei ar avea legatura si cu dorinta exprimata de Traian Basescu ca PNL si PD sa fuzioneze, proiect respins de liberali. "Este evident ca domnul presedinte doreste fuziunea si un partid prezidential, dar PNL, in Delegatia sa Permanenta, a respins un asemenea proiect", a spus Iorgulescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.