In Partidul Conservator "nu exista aripi, aripioare sau disidenti" iar organizarea unui Congres Extraordinar nu este o tema de discutie, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al formatiunii politice, deputatul Bogdan Ciuca

Ideea potrivit careia in interiorul PC nu exista un curent de opinie favorabil unui Congres extraordinar cu scopul schimbarii actualei conduceri a fost intarita si de presedintele executiv, Florin Anghel. "Am luat legatura cu filialele si nu a reiesit ca ar exista un alt curent de opinie decat cel care doreste unitatea partidului si ne vom concentra pe intarirea acesteia", a afirmat Anghel.

Problemele de imagine pe care le-a avut presedintele PC, Dan Voiculescu in ultima vreme, a dat nastere la numeroase zvonuri. In mass-media au aparut informatii referitoare la o posibila inlocuire a lui Dan Voiculescu la sefia partidului.

Liderul PC Prahova, Florin Anghel, a declarat recent unui cotidian central ca nu exclude o eventuala candidatura la presedintia partidului.

Anghel estimeaza chiar ca un Congres Extraordinar se poate organiza peste trei luni. Ieri, Florin Anghel a declarat ca o discutie pe tema unor alegeri la nivel conducerii centrale nu este oportuna in acest moment. Anghel a admis, totusi ca, in cazul in care, asa cum anunta, liderul partidului, Dan Voiculescu, va face "un transfer de putere, undeva dupa 2009", este "probabil ca va candida" pentru functia suprema in PC.

La randul sau, Bogdan Ciuca a tinut sa precizeze ca proiectul referitor la ofensiva tinerilor in PC a fost initiat de insusi presedintele formatiunii, Dan Voiculescu, iar, printre rezultatele concrete se numara faptul ca, la ora actuala, conservatorii au cel mai tanar vicepremier din guvern, ministri, sau purtator de cuvant al partidului.

Potrivit unor informatii aparute recent in presa centrala, "problemele de imagine ale liderului PC, despre care CNSAS a decis ca a facut politie politica, si scorurile proaste din sondaje au creat agitatie in PC, existand cel putin doua tabere care se lupta pentru putere". Conform acestor informatii, una dintre aceste grupari l-ar sustine pe Florin Anghel, presedintele filialei Prahova, iar cealalta pe ministrul Economiei, Codrut Seres, "ambele tabere dorind organizarea unui Consiliu Extraordinar sau a unui Congres inainte de termen".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.