Fostul presedinte Emil Constantinescu a reluat marti seara, in cadrul unei emisiuni televizate, teza gruparii in sistemul politic romanesc. Emil Constantinescu sustine ca acest grup, transpartinic, decide componenta guvernelor si orientarea politica - stanga sau dreapta. Potrivit fostului sef al statului, din acest grup fac parte Traian Basescu, Ion Iliescu, Theodor Stolojan, Mona Musca, Valeriu Stoica, Mircea Geoana, IoanTalpes.

In opinia lui Constantinescu, existenta acestui grup face ca Romania sa nu aiba un sistem politic real, "ci o piesa de teatru unde se interpreteaza roluri". "Scenariul a fost gandit inainte de Revolutie, astfel ca postcomunismul sa fie diferit de situatia celorlalte tari din estul Europei si fosta securitate sa se mentina influenta, fara a-si pierde puterea", a explicat Emil Constantinescu.

Totodata, fostul presedinte a criticat guvernarea Stolojan, apreciind ca "anul guvernului Stolojan a fost cel mai prost". Constantinescu considera ca Theodor Stolojan nu a fost cel mai bun premier si nici cel mai liberal, insa astazi este prezentat ca fiind opusul. Constantinescu a vorbit despre greselile facute de guvernul Stolojan. Conform fostului presedinte, gestul confiscarii valutei a fost cel mai neliberal, motivat pentru a putea da salarii si pensii la sfarsitul anului. Tot Stolojan a inventat sistemul subventionarii incrucisate in industrie, ceea ce a dus la blocaje financiare.

Un alt scenariu lansat de Emil Constantinescu a fost intentia distrugerea PNL-ului, pe modelul ingroparii PNTCD-ului. Astfel, in opinia fostului sef al statului, Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica ar putea urmari exact acest scop. Constantinescu a aratat ca in cazul PNTCD-ului opinia publica a fost manipulata, tocmai pentru a putea fi distrus. Ministerele problema, Transporturi si Munca, nu au apartinut taranistilor, ci partenerilor din PD si PSDR, a explicat Constantinescu.

"Totul se face cu sustinerea lui Basescu"

Ramanand in zona scenariilor, vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, a declarat ieri ca iesirea la rampa a trioului Stolojan - Stoica - Mona Musca "pregateste, de fapt, instalarea lui Theodor Stolojan la sefia PD".

Lavinia Sandru a declarat ca face aceste afirmatii bazandu-se pe "surse din Partidul Democrat si de la Cotroceni".

Potrivit viepresedintelui PIN, ultimele miscari de pe scena politica romaneasca anunta o "schimbare a raportului de forte din interiorul PD". Lavinia Sandru este dispusa chiar sa parieze ca are dreptate, miza unui eventual pariu fiind salariul de deputat pe trei luni. "Totul se face cu sustinerea lui Traian Basescu", a incheiat Lavinia Sandru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.