Marul discordiei intre PNL si PD este dorinta presedintelui Traian Basescu de a avea o "majoritate supusa si un guvern fara pretentii", a declarat, luni seara, liberalul Bogdan Olteanu intr-o emisiune televizata. Olteanu a declarat ca PNL si premierul Calin Popescu Tariceanu nu sunt de acord cu existenta "majoritatii supuse" si acesta este unul dintre motivele pentru care liberalii sunt reticenti fata de ideea alegerilor anticipate.

"Am simtit ca in dosul argumentului frumos al cresterii scorului din sondaje mai exista si alte obiective politice", a afirmat Olteanu. Liberalul a aratat ca presedintele Basescu isi doreste un alt prim-ministru, "un guvern mai apropiat, mai ascultator, cu mai putine idei proprii".

Olteanu a mai spus ca Alianta D.A. ar functiona normal daca, pe langa programul de guvernare, ar fi respectat si protocolul de functionare. El a precizat ca PNL trebuie sa aiba o colaborare buna cu PD si ca in cazul organizarii de alegeri anticipate cele doua formatiuni vor merge impreuna, deoarece actualul protocol este valabil pana in 2008. Referitor la pozitia partidului in sondaje, Bogdan Olteanu a afirmat ca PNL nu a scazut in sondaje, ci PD a inregistrat o crestere datorata, " in principal, meritului popularitatii lui Traian Basescu"
.
"Idei putine"

Bogdan Olteanu a calificat Apelul facut de Theodor Stolojan, Mona Musca si Valeriu Stoica drept "subtire" si cu putine idei. Olteanu considera ca din Apelul celor trei liberali se intelege ca acestia doresc unitate in PNL. El a subliniat ca nu-si doreste "o fractura" in PNL, ci ar vrea ca problemele sa fie rezolvate in interiorul partidului si, de aceea, conducerea liberala a decis sa nu aiba o atitudine foarte critica.

Totodata, intrebat despre rolul si influenta celor trei in PNL, Bogdan Olteanu a afirmat ca Valeriu Stoica reprezinta "politica de combinatii de salon" din perioda Conventiei Democratice. "Este un tip de politica de care nu avem nevoie", a aratat presedintele Camerei Deputatilor.

In privinta Monei Musca, Olteanu a afirmat ca aceasta nu se implica in problemele partidului, precizand, totusi, ca a avut un rol important si "merite foarte mari in cresterea PNL". Presedintele Camerei Deputatilor si-a exprimat speranta ca Mona Musca va fi alaturi de PNL si se va implica in proiectele partidului.

De asemenea, el a mentionat ca Theodor Stolojan "a muncit foarte mult pentru PNL, dar, acum, dovedeste, prin lipsa de intelegere fata de cei care il imping in fata, sa isi piarda sprijinul si recunostinta liberalilor". "Mi-as dori ca Theodor Stolojan sa opteze intre pozitia de la Cotroceni si implicarea in PNL si sa creada in continuare in rolul PNL si in existenta PNL asa cum a crezut din 2004 si mi se pare ca nu mai crede acum", a adaugat Olteanu.

Mircea Ionescu Quintus - negociatorul

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, va negocia cu Mona Musca, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica conditiile impuse de acestia in Apelul la unitatea si relansarea PNL. Biroul Permanent Central al PNL l-a desemnat pe Quintus sa formeze o comisie de negociere, care ar urma sa discute propunerile inaintate de cei trei liberali, pentru a scoate PNL din criza in care semnatarii apelului sustin ca a intrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.