Avocatul Catalin Dancu, o celebritate deja in rapoartele europene privind libertatea presei in Romania, fiind reprezentantul ziarului ZIUA in peste 200 de procese, castigate, este si un expert in relatii internationale. Inca de la momentul lucrarii sale de diploma avea in vedere aspectele ce tin de abia acum de integrarea efectiva a Romaniei in structurile europene si euro-atlantice. Casa sa de avocatura se poate lauda cu implicarea concreta in consolidarea societatii civile si a raporturilor acesteia cu statul intr-o democratie reala, fiind contributoare directa la Legea Functionarilor Publici, Legea metalelor pretioase, Legea lobby-ului, in colaborarea cu sindicatele sau realizarea primului contract colectiv de munca la nivel de ramura mass-media.

Nu in ultimul rand, printre dosarele sale bomba se numara si castigarea procesului generalului Ion Mihai Pacepa cu statul roman. Prezent de multe ori in medii inalte si beneficiind de consultarea regulata cu experti americani, avocatul Catalin Dancu s-a specializat in relatiile romano-americane. Intr-un moment in care enuntul presedintelui Basescu privind Axa Washington-Londra-Bucuresti naste intrebari si ii pune in pozitie de atac pe sustinatorii "firului rosu" Bucuresti-Moscova, ne-am adresat avocatului Catalin Dancu pentru a descalci aceste ite si a prezenta o pozitie echilibrata si ferma asupra directiilor politicii externe romanesti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.